www.shakedown.be - rallysport in belgiŽ

Alltec Seys

TVB

Diger

ARD Service

HomeNieuwsHomeHomeHomeHomeHomeHome
www.shakedown.be - rallysport in belgiŽ

Voorbeschouwing Short Rally van de Suikerstreek
04.07.2013 - 20:25, jdh - foto bonte

De zomervakantie wordt in het VAS-gebeuren steevast ingezet met de wedstrijd van Autoclub TRT in de streek van Tienen. Dit jaar kan de Short Rally van de Suikerstreek opnieuw met een mooi deelnemersveld uitpakken waarin streekrijders Boon, Turrion en Croes de favorieten zijn.

Thuisrijders David Croes (Lancer Evo X) en Matthias Boon (Impreza N14) hebben alvast geen gebrek aan competitieritme. Eerstgenoemde haalde vorig weekend de top-10 in de Geko Ypres Rally met de Lancer Evo X van co-piloot Eric Tack terwijl ex-winnaar Boon voor elke seconde streed in de R2-categorie. Een scheidsrechter in dit vriendschappelijke duel wordt mogelijk Marc Turrion met een Lancer Evo 8. Meer 4x4-geweld is in handen van oa. Dekens, Schockaert, Taylor en vader en dochter Nijs, allen met een Subaru. Thuisrijder Henri Schmelcher haalt nog eens zijn Porsche 911 GT3 van stal terwijl Franky Boulat (BMW M3) eens zonder druk van het Criterium-kampioenschap kan rijden.

Bij de voorwielaangedreven wagens mogen we ons aan een mooie strijd verwachten tussen streekrijders Vermeulen (Corsa KC) en Langenakens (VW Golf V TDI) en West-Vlamingen Coulembier (Puma S1600) en Dolfen (Clio). In Divisie 1-2 vormt Kris Cools opnieuw een duo met zijn vroegere co Brecht Hoorne in diens snelle BMW E30. Bij de Historics lijkt Ieper-revelatie Tobi Vandenberghe (Kadett) een jaar na zijn eerste algemene VAS-zege opnieuw de belangrijkste favoriet.

  Genummerdeeelnemerslijst
Update 05/07: Zonder Croes, met Vandevelde (Subaru Impreza WRC S9)

Timing & Parcours
Het parcours werd noodgedwongen gewijzigd omdat de organisatie niet meer in alle omliggende gemeenten toelating verkreeg maar bestaat nog steeds uit twee verschillende proeven. In totaal staan vijf wedstrijdronden op het programma, goed voor 71 km tegen de klok. De eerste wagen start om 8u30 op het podium en wordt er terug verwacht net voor 18u.

Rallycentrum
Het rallycentrum is terug gelegen in de industriezone van Hoegaarden (inrit rechtover brouwerij). Voor tickets en programmaboekjes kun je terecht in Garage Manu (Bleyveld 2, Hoegaarden). Daar vindt op zaterdag ook de technische controle plaats.

Website organisatie: www.autoclubtrt.be

Nieuwsarchief 2011 - 2015

Nieuwsarchief 2002 - 2010

laatste nieuws