www.shakedown.be - rallysport in belgiŽ

Alltec Seys

TVB

Diger

ARD Service

HomeNieuwsHomeHomeHomeHomeHomeHome
www.shakedown.be - rallysport in belgiŽ

Derde Suikerstreek-zege voor Matthias Boon
07.07.2013 - 19:26, jdh - foto bonte

Matthias Boon heeft voor de derde keer de Short Rally van de Suikerstreek gewonnen. De jonge Pellebergnaar was in zijn Subaru Impreza groep A 30" sneller dan Jan Jacobs (Lancer Evo 7), Franky Boulat (BMW M3) vervolledigde het podium.

Na het forfait van David Croes leek Matthias Boon de favoriet om zichzelf op te volgen op de erelijst van de Short Rally van de Suikerstreek. Met een Subaru Impreza groep A uit de ouderlijke garage nam Boon een snelle start maar remproblemen op KP 4 deden hem van de eerste naar de vierde plaats terugvallen. In de derde ronde knokte Boon zich meteen terug naar de tweede plaats maar in vier proeven een kleine halve minuut goedmaken op Marc Turrion (Lancer Evo 8) leek een onmogelijke opdracht.

Thuisrijder Turrion leek dus op weg naar de zege tot hij door elektronische problemen op KP 7 aan de kant moest. Boon kreeg de leiding terug in handen en kon zo voor de derde maal zegevieren in de Suikerstreek. Voor de tweede plaats werd een mooie strijd uitgevochten tussen Jan Jacobs (Lancer Evo 7), Franky Boulat (BMW M3) en Henri Schmelcher. Jacobs trok uiteindelijk aan het langste eind en werd tweede op 30" van winnaar Boon. Schmelcher moest op de laatste proef aan de kant en verspeelde zo de resterende podiumplaats aan Boulat.

Patrick Diels (BMW M3) finishte als vierde terwijl Patrick Schockaert (Impreza N12) nipt Philip Lommers (BMW M3) klopte in de strijd om de vijfde plaats. Achter Stefan Trekels (BMW M3) vervolledigden FIRC-rijders Taylor (Subaru Forester), Dawe (Nissan Sunny) en Boxall (Peugeot 205) de top-10.

Bij de Historics ging Tobi Vandenberghe (Opel Kadett) zoals verwacht met de zege lopen. Merkgenoot Glenn Rogiers moest slechts 42" toegeven, Danny Vrolix (Corolla) werd derde op meer dan anderhalve minuut. In Divisie 1-2 was Kris Cools op weg naar de overwinning maar op KP 7 moest hij de BMW E30 van co Brecht Hoorne aan de kant zetten met technische problemen. Uiteindelijk won T'Joens (Clio) voor de BMW's van Verbeke en Plessers.

  Uitslagen (werkt enkel met Internet Explorer, niet met Firefox)

Nieuwsarchief 2011 - 2015

Nieuwsarchief 2002 - 2010

laatste nieuws