www.shakedown.be - rallysport in belgië

Alltec Seys

TVB

Diger

ARD Service

HomeNieuwsHomeHomeHomeHomeHomeHome
www.shakedown.be - rallysport in belgië

Duez/Smeets met Bastos-Ascona aan de start in Eifel Rally
23.07.2013 - 19:22, persbericht

Van 25 tot 27 juli wordt in de omgeving van het Duitse Daun de Eifelrally gereden. Frank Jorissen uit Lanaken brengt dit jaar niet alleen de Opel Ascona 400 RA18 van Herwig Nelissen naar het Eifelgebied. Hij zorgt opnieuw voor een primeur door ook de Opel Ascona 400 RA23 na 30 jaar terug aan de start van een rally te brengen. Net als de RA18 een rallywagen waarmee Guy Colsoul in de jaren tachtig grote successen heeft behaald. De piloot die de wagen in Duitsland zal besturen is al even legendarisch als de auto: drievoudig Belgisch rallykampioen Marc Duez.

Na de restauratie van de Opel Ascona 400 RA18 van Herwig Nelissen in 2012, heeft Frank Jorissen dit jaar een nieuw project afgerond: de restauratie van de Opel Ascona 400 RA23, de auto waarmee voormalig Belgisch rallykampioen Guy Colsoul in 1982 de WK-rally van Monte Carlo reed en vice-kampioen werd in het Belgisch kampioenschap, na … Marc Duez.

Frank Jorissen: “De man die me de Ascona RA18 van Herwig had verkocht, liet me weten dat hij in het Midden-Oosten nog ergens een originele Ascona wist staan, met het nummer RA23. Aan de hand van het chassisnummer heb ik achterhaald dat het opnieuw om een ex-Colsoul Ascona ging. Een wagen die in het geheugen van menig rallyliefhebber staat gegrift, o.a. omwille van de opvallende Bastos-reclame. Het betrof slechts het chassis, dus moest ik op zoek naar alle originele onderdelen. Omdat ik die vrij snel in Spanje heb teruggevonden, hebben we de auto in enkele maanden kunnen opbouwen.”

Zelf zal Jorissen terug plaatsnemen achter het stuur van de Opel Ascona 400 van Herwig Nelissen die er in 1986 de Himalaya-rally mee won, dus moest er voor de tweede Ascona op zoek gegaan worden naar een gastrijder. “De auto wordt weldra te koop aangeboden, maar niet vooraleer hij grondig getest is. Omdat ik er bij de organisatie van de Eifelrally voor had geijverd om alle Belgische en Nederlandse teams in het servicepark bij elkaar te plaatsen, kwam ik in contact met andere Belgische equipes. Het team van Robert Droogmans wist dat Marc Duez nog op zoek was naar een auto voor deze prestigieuze rally, en zo is de bal aan het rollen gegaan. Samen met mijn co-piloot Winnie Lardenoije heb ik veel energie in de restauratie gestoken, dus ik ben er best fier op dat een levende rallylegende als Marc de wagen aan de tand zal voelen.”, aldus Frank Jorissen.

Marc Duez zal genavigeerd worden door een oude rot in het rallyvak, Genkenaar Eddy Smeets. Meer informatie over het restauratieproject en de Eifelrally vind je op www.herwignelissen.be en www.eifel-rallye-festival.de.

Nieuwsarchief 2011 - 2015

Nieuwsarchief 2002 - 2010

laatste nieuws