www.shakedown.be - rallysport in belgië

Alltec Seys

TVB

Diger

ARD Service

HomeNieuwsHomeHomeHomeHomeHomeHome
www.shakedown.be - rallysport in belgië

Belangrijkste deelnemers 3de Rally van Staden bekend
03.08.2013 - 11:23, jdh

Gisterenavond werd de 3de Rally van Staden aan pers en publiek voorgesteld. De populaire wedstrijd van AMC Staden was ook nu weer in een mum van tijd volzet. Op donderdag 15 augustus zullen in totaal 130 wagens van start mogen gaan op een parcours dat heel wat veranderingen onderging. Ondanks de afwezigheid van Freddy Loix kan men in Staden opnieuw uitpakken met een uitstekend deelnemersveld.

Langer en sneller parcours
De organisatie bleef trouw aan het stramien van 4x3 KP's maar dit jaar staan wel 116 wedstrijdkilometers op het programma, 16 meer dan de vorige editie. Er wordt gestart met een volledig vernieuwde KP Staden (9,84 km), een proef die vooral wordt gekenmerkt door enkele snelle stroken. Zo krijgen deelnemers rond Stadenberg ongeveer één kilometer 'à fond' voorgeschoteld. "We hebben even overwogen een chicane te plaatsen in dit stuk maar in overleg met de VAS hebben we dan toch beslist dit niet te doen.", aldus veiligheidsverantwoordelijke Francky Meyfroot. Vervolgens gaat het richting KP Westrozebeke, 7,69 km lang inclusief twee stroken onverhard. Enkel aan het einde werd een wijziging doorgevoerd om zo beter aansluiting te maken op KP Oostnieuwkerke. Deze proef van 10,41 km wordt omgekeerd verreden tegenover de vorige edities, inclusief een kleine verlenging aan begin en eind. On-boardbeelden van alle proeven zijn al een tijdje terug te vinden op de Facebook-pagina van AMCS. Na elke ronde volgt de refueling in Sleihage en vervolgens een regroup op een nieuwe locatie, namelijk de parking van Containers Vulsteke bij het binnenrijden van Staden. De volledige timing kan u ondertussen hier terugvinden.

Vier WRC's aan de start
Freddy Loix was van de partij in eerste twee edities van de Rally van Staden maar ondanks zijn afwezigheid dit jaar kan men opnieuw op een sterk deelnemersveld rekenen, zo bleek bij het overlopen van de belangrijkste namen. Met Paul Lietaer (Impreza WRC S6), Bert Cornelis (Impreza WRC S5), Bart Maes (Octavia WRC) en Geert Beauprez (Impreza WRC S10) brengen alvast vier piloten een WRC in stelling. Na zijn korte Ieper-trip komt Vincent Verschueren ritme opdoen voor de Omloop van Vlaanderen met de Godrive-Polo Super 2000 terwijl ook Jonas Langenakens die wedstrijd komt voorbereiden met zijn pas aangekochte Lancer Evo 8 groep A. Het lijstje met Lancers wordt verder aangevuld door oa. Lefevere (Evo X R4), Bal (Evo X R4), Barbier (Evo 9), Declercq (Evo 8), Bossu (Evo 6) en Rowe (Evo 3). Laatstgenoemde voert samen met John Morgan (Escort Cosworth) een buitenlandse delegatie van 15 wagens aan. Snelle achtertrekkers vinden we oa. bij Schmid Racing, dat de BMW's 130i inzet voor Patrick Snijers en Stefaan Prinzie. Ook oa. Algoedt, Gellinck, Spillebeen, Verbeke en de Waalse spektakelman Lafineur zijn ingeschreven met een BMW. Staden brengt ook twee opmerkelijke vader-zoon combinaties aan de start. Philippe Cracco en Jan Van der Marel nemen allebei deel met een Porsche GT3 terwijl zonen Pieterjan-Michiel en Timo elk een Ford Fiesta R2 zullen besturen. De youngsters krijgen met Koen Lauwaert en zijn Renault Clio R3 alvast in een stevige referentie in de F2-categorie. Het Historic-gedeelte is goed voor een 30-tal deelnemers.

De volledige deelnemerslijst van de 130 toegelaten wagens werd niet vrijgegeven en blijft ook geheim tot de dag voor de rally. Wel staat de wachtlijst ondertussen on-line.

Nieuwsarchief 2011 - 2015

Nieuwsarchief 2002 - 2010

laatste nieuws