www.shakedown.be - rallysport in belgiŽ

Alltec Seys

TVB

Diger

ARD Service

HomeNieuwsHomeHomeHomeHomeHomeHome
www.shakedown.be - rallysport in belgiŽ

Bianchi: Bjorn Renier al zeker vice-kampioen in Criterium
07.08.2013 - 19:10, persbericht

Vrijdag vertrokken we richting de Ardennen voor alweer een nieuwe uitdaging, de Bianchi Rally te Couvin. Ter plaatse aangekomen konden we meteen starten om de proeven te gaan verkennen, en wat voor een proeven... Alle mogelijke situaties deden zich voor, smalle en brede banen, onverhard, blinde bochten in de bossen, dorp in en uit en dat aan een gemiddelde snelheid van 100 km/h! Na de verkenningen en technische controle van de wagen nog een hapje eten en een terrasje doen om daarna ons bed op te zoeken.

Door een felle regenvlaag en stress was de nachtrust wat van korte duur maar we vertrokken met volle goesting richting servicepark. Bedoeling was om zeker de finish te halen om eventueel onze tweede plaats te verzekeren in het kampioenschap en bij een opgave van Boulat konden we zelfs opnieuw aan de leiding komen. Zoals wel eens vaker begon de wedstrijd al met een half uurtje vertraging, rond 9 uur konden we dan vertrekken richting eerste proef. Die verliep wat stroef maar blijkbaar was het voor iedereen zo, de tweede proef was grotendeels onder de bomen waardoor de wegen er door de regen nog nat bijlagen. Superglad dus maar in tegenstelling tot de eerste proef was het gevoel wel goed. Dus konden we met vertrouwen richting derde proef, met zijn 20 km de langste van de 4 proeven. Dat was een showproef waarbij 2,5 rondjes moesten gereden worden. Daar verliep alles vlot tot we een remzone misten net voor het ingaan van het onverhard, de Porsche die we net ingehaald hadden kwam ons weer voorbij waardoor we in het stof en door het foutje een 15-tal seconden verloren. Behalve dat ene foutje verliep de eerste ronde naar wens, voorlopig op een 11de plaats.

Op dan naar de 2de ronde waar we zouden proberen de tijden van de eerste ronde wat scherper te stellen, dat lukte vrij aardig tot we iets over halfweg op de rondkoers plat gereden zijn. We besloten de band niet te wisselen en de nog +/- 8km aan een matig tempo uit te rijden. Gelukkig konden we de schade beperken met een kleine minuut verlies en bleven we op kop in onze klasse. Daarmee sloten we deze ronde af op een 9de plaats.

Na het bekijken van de tijden bleek dat de marge met de tweede in de klasse (Taymans) klein was en zeker niet mochten stilvallen. Met een geslaagde 3de ronde konden we de klassezege binnenhalen en de 9de plaats in het algemeen klassement. Daarmee doen we min of meer een uitstekende zaak voor het kampioenschap waarbij we ons verzekeren van een tweede plaats in het eindklassement. In theorie kunnen wij nog kampioen worden maar die kans is heel klein waardoor de kans groot is dat we de East Belgian Rally niet zullen rijden. We beginnen nu reeds aan onze plannen voor volgend jaar, heel waarschijnlijk wordt de Clio verkocht. Daarom is het een groot vraagteken of er nog wedstrijden volgen dit seizoen.

We kunnen nu alvast terugkijken op een meer dan geslaagde campagne in het Criterium en dat voor een groot deel te danken aan de betrouwbaarheid van de Clio, dankzij service en onderhoud van Pevatec, onze sponsors en een goeie regelmaat hebben wij tot nu toe een prachtig seizoen beleefd!

Nieuwsarchief 2011 - 2015

Nieuwsarchief 2002 - 2010

laatste nieuws