www.shakedown.be - rallysport in belgië

Alltec Seys

TVB

Diger

ARD Service

HomeNieuwsHomeHomeHomeHomeHomeHome
www.shakedown.be - rallysport in belgië

Tuur Vanden Abeele met nieuwe Lancer Evo 7 naar Famenne
09.08.2013 - 19:08, persbericht

Tuur Vanden Abeele en zijn nagelnieuwe Mitsubishi Evo VII Groep A zijn klaar voor de grote vuurdoop. De Kortrijkzaan maakt zijn opwachting in de Rallye de la Famenne in de provincie Luxemburg. Hij wil er zich klaarstomen voor de zesde manche van het Belgische rallykampioenschap, de Omloop van Vlaanderen in september.

“Alles is gereviseerd. De wagen is dus volledig klaar”, opent Vanden Abeele, die in een ruk zijn inschrijving bevestigd voor de Famenne. “Ik kijk er enorm naar uit om deze Mitsubishi te besturen. Ik voel me als een klein kind die nieuw speelgoed kreeg.” Hij wil er met zijn vaste co-rijder Isidoor Smets vooral de wagen eens goed aan de tand voelen. “Het zal een paar wedstrijden duren voor we de wagen onder de knie hebben. We willen in de eerste plaats uitrijden en goeie afstellingen vinden.”

Vanden Abeele verkoos de Famenne boven Staden. “Daar zijn meerdere redenen voor. Ik weet dat het parcours van Staden nauwer aanleunt bij dat van de Omloop van Vlaanderen, maar ik hou van de Waalse wegen met een snel en glooiend parcours. Ik reed al eens in die fantastische streek met de Subaru WRC in 2011. Bovendien zal ik wat minder bekeken worden dan in Staden en kan ik zonder druk de wagen leren kennen, om dan in Roeselare meteen snel te zijn.”

De negentiende editie van de Rallye de la Famenne vindt plaats op 19 augustus met Marloie als uitvalsbasis. Er staan 15 klassementsproeven op het programma.

Nieuwsarchief 2011 - 2015

Nieuwsarchief 2002 - 2010

laatste nieuws