www.shakedown.be - rallysport in belgië

Alltec Seys

TVB

Diger

ARD Service

HomeNieuwsHomeHomeHomeHomeHomeHome
www.shakedown.be - rallysport in belgië

Complete voorbeschouwing Rally van Staden
11.08.2013 - 16:54, jdh - foto boutte

Komende donderdag wordt de 3de Rally van Staden verreden. De wedstrijd geldt als ideale voorbereiding op de Omloop van Vlaanderen en daarvan kan AMCS telkens opnieuw profiteren. Lietaer, Snijers, Verschueren, Langenakens, Van der Marel,... zijn maar enkele namen van de aantrekkelijke deelnemerslijst die in totaal 130 teams telt.

De eerste twee edities van de Rally van Staden konden rekenen op de deelname van Freddy Loix, maar ook zonder zijn aanwezigheid wist men dit jaar in Staden een fraai deelnemersveld bij elkaar te krijgen. Het lijstje favorieten wordt aangevoerd door vier WRC-piloten, waaronder twee ex-winnaars. Paul Lietaer (Impreza WRC S6) kan voor de vijfde keer zegevieren in Staden maar zal eerst moeten afrekenen met oa. Bart Maes (Octavia WRC), Bert Cornelis (Impreza WRC S5) en Geert Beauprez (Impreza WRC S10). Een andere podiumkandidaat is Vincent Verschueren (VW Polo Super 2000), één van de vele deelnemers die wedstrijdritme komt opdoen voor de Omloop van Vlaanderen.

Bij de 4x4's vinden we verder vooral veel Mitsubishi's terug. Bert Coene en Claude Bal verschijnen aan de start met hun Lancer Evo X 4 terwijl Jonas Langenakens debuteert met de ex-Princen Lancer Evo 8 groep A. Meer Evo's zijn in handen van oa. Filip Barbier (Evo 9), Lorenzo Bossu (Evo 6), Piet Declercq (Evo 8), Jimmy Taveirne (Evo 9), Stijn Vandaele (Evo 6) en de Brit Andy Rowe (Lancer Evo 3), die samen met John Morgan (Escort Cosworth) een buitenlandse delegatie van een 15-tal deelnemers aanvoert. Normaal behoorde ook Andy Lefevere tot dit lijstje maar de thuisrijder werd van de startlijst geschrapt wegens ongeoorloofd verkennen.

Het lijstje achterwielaangedreven wagens mag ook gezien worden, met Patrick Snijers en Stefaan Prinzie in de BMW's 130i van Schmid Racing en BMW's M3 voor oa. Braeckevelt, Alliet en Algoedt. Philippe Cracco en de Nederlander Jan Van der Marel brengen een Porsche GT3 aan de start terwijl oa. Hoorne, Spillebeen, Lafineur en Verbeke ongetwijfeld voor spektakel zullen zorgen met hun BMW's E30. In de F2-categorie mag Koen Lauwaert (Renault Clio R3) het opnemen tegen oa. Timo Van der Marel en PJM Cracco, die respectievelijk de Omloop van Vlaanderen en WK-rally van Duitsland komen voorbereiden met een Ford Fiesta R2. Het Historic-gedeelte is goed voor een 30-tal deelnemers met oa. Vandenberghe, Glorieux, Declerck, Tytgat, Vauterin, Maroy, Dereu, Nemegheer en Rogiers aan de start. (deelnemerslijst)

Timing & Parcours
De organisatie bleef trouw aan het stramien van 4x3 KP's maar dit jaar staan wel 116 wedstrijdkilometers op het programma, 16 meer dan de vorige editie. Er wordt gestart met een volledig vernieuwde KP Staden (9,84 km), een proef die vooral wordt gekenmerkt door enkele snelle stroken. Zo krijgen deelnemers rond Stadenberg ongeveer één kilometer 'à fond' voorgeschoteld. Vervolgens gaat het richting KP Westrozebeke, 7,69 km lang inclusief twee stroken onverhard. Een gewijzigde slotkilometer zorgt voor een betere aansluiting met KP Oostnieuwkerke. Deze proef van 10,41 km wordt omgekeerd verreden tegenover de vorige edities, inclusief een kleine verlenging aan begin en eind. On-boardbeelden van alle proeven zijn al een tijdje terug te vinden op de Facebook-pagina van AMCS. (timing)

Rallycentrum
Het rallycentrum is gelegen rondom zaal 't Blommenhof, nabij de kerk van Staden. Het servicepark bevindt zich in de omliggende straten. De regroup tussen elke ronde bevindt zich vanaf dit jaar op de parking van Containers Vulsteke, te bereiken via de baan Staden-Sleihage. De algemene inkomprijs bedraagt 12 €, een programmaboekje kost 3 €. (plan rallycentrum)

Website organisatie: www.amcstaden.be

Nieuwsarchief 2011 - 2015

Nieuwsarchief 2002 - 2010

laatste nieuws