www.shakedown.be - rallysport in belgië

Alltec Seys

TVB

Diger

ARD Service

HomeNieuwsHomeHomeHomeHomeHomeHome
www.shakedown.be - rallysport in belgië

Christophe Panis met C2 R2 Max in Omloop van Vlaanderen
12.08.2013 - 17:21, jdh - foto simon panis

Het Oost-Vlaamse Celopi Racing wist zich in zijn jonge bestaan al enkele malen in de kijker te rijden in Criterium -en VAS-wedstrijden. De tijd was dan ook rijp om een stapje hogerop te zetten. In de Omloop van Vlaanderen willen Christophe Panis en co-piloot Lode D'haenens zich eens meten met de Juniors uit het BFO BRC.

"Het idee om dit jaar eens de strijd aan te gaan in het nieuwe Junior-kampioenschap speelde al geruime tijd. Aangezien enkel wagens uit de R1 of R2-categorie zijn voorbehouden was de oranje Philcars-106 geen optie, dus gingen we op zoek naar een geschikte wagen. Die werd, na veel vergelijk, gevonden bij Heuninck Sport waar een Citroën C2 R2 Max zal gehuurd worden. De C2 had steeds mijn voorkeur aangezien we daar vorig jaar al eens konden mee rijden. Het is een van de oudere wagens in de categorie, maar naar mijn mening nog steeds competitief. Bovendien speelde ons beperkt budget ook mee in de keuze.” aldus Christophe.

De Omloop Van Vlaanderen wordt tevens de eerste nationale rally voor Christophe en Lode. “Een stuk meer KP-kilometers en vrijdagavond in het donker racen, dat wordt een nieuwe ervaring voor ons, maar we kijken er enorm naar uit!” is Lode enthousiast. Welk resultaat mogen we verwachten? Dit valt af te wachten want het niveau bij de Juniors ligt bijzonder hoog. “Het is ook al weer een tijdje geleden dat we nog een rally reden. Hopelijk kunnen we van een probleemloze rally genieten en stelselmatig het tempo opdrijven, dan zien we wel waar we uitkomen”.

Voor de laatste nieuwtjes over Celopi Racing kan je steeds terecht op hun Facebook-pagina.

Nieuwsarchief 2011 - 2015

Nieuwsarchief 2002 - 2010

laatste nieuws