www.shakedown.be - rallysport in belgiŽ

Alltec Seys

TVB

Diger

ARD Service

HomeNieuwsHomeHomeHomeHomeHomeHome
www.shakedown.be - rallysport in belgiŽ

Eerste info Rallye de Wallonie
10.03.2011 - 19:56, jdh - foto bekaert

De 28ste Rallye de Wallonie gaat dit jaar door in het Paasweekend van 22, 23 en 24 april. De rally start traditiegetrouw met een showproef op de Citadel van Namen, gevolgd door 12 KP's (3x4) op zaterdag en 8 KP's (2x4) op zondag. De enige driedaagse rally in BelgiŽ telt net als vorig jaar ook mee voor het Nederlands kampioenschap.

Automobileclub Namur voorzag voor deze editie heel wat wijzigingen in het tracť. De proeven Malonne en Bois-de-Villers werden de vorige edities steeds op zondag verreden maar verhuizen dit jaar naar het zaterdaggedeelte. Ze worden aangevuld met de klassiekers Natoye en Crupet. Mohiville verdwijnt terwijl Wartet nu in rondkoers op zondag wordt gereden. Op zondag worden ook nog de gekende proeven Nannine en Loyers afgewerkt. De nieuwe proef Vťdrin (6,16 km), gelegen ten noorden van Namen, mag de wedstrijd afsluiten.

De deelnemers aan de nationale wedstrijd krijgen zo 21 proeven voorgeschoteld voor een totaal van 202 km tegen de klok. Het RACB Rally Criterium rijdt de showproef op vrijdag terug voor de BK-deelnemers, op zaterdag gaan ze na de nationale wedstrijd van start voor 2 x 4 KP's en 97 km KP.

  Reglement, inschrijvingsformulier en timing zijn reeds terug te vinden op www.automobileclubnamur.be

Nieuwsarchief 2011 - 2015

Nieuwsarchief 2002 - 2010

laatste nieuws