www.shakedown.be - rallysport in belgiŽ

Alltec Seys

TVB

Diger

ARD Service

HomeNieuwsHomeHomeHomeHomeHomeHome
www.shakedown.be - rallysport in belgiŽ

Vincent Verschueren zegeviert in Rally van Staden
15.08.2013 - 17:40, jdh - foto tom buyse

Vincent Verschueren heeft de 3de Rally van de Staden gewonnen. De Polo S2000-piloot was vrij snel van de meeste WRC-tegenstanders verlost en haalde het met 49" van Claude Bal (Lancer Evo X), Patrick Snijers (BMW 130i) vervolledigde het podium. De zeges in Divisie 1-2 en Divisie 4 (Historic) gingen respectievelijk naar Hoorne (BMW) en Tygat (Transeurope).

AMCS kon uitpakken met vier WRC's op de deelnemerslijst maar veel strijd viel er helaas niet te beleven tussen de op papier snelste wagens... Favoriet Paul Lietaer (Impreza WRC S6) moest al op de eerste proef opgeven met een kapotte motor terwijl Geert Beauprez (Impreza WRC S10) door een brandje aan de kant moest op KP 2. Bert Cornelis (Impreza WRC S5) had ondertussen al minuten verloren door twee lekke banden. Bart Maes (Octavia WRC) moest dan weer zijn meerdere erkennen in Vincent Verschueren (VW Polo S2000), die drie besttijden draaide in een natte openingsronde.

Maar ook op een opdrogend parcours slaagde Maes er niet in zijn achterstand van 15" te verkleinen, integendeel. Verschueren wist verder uit te lopen en kon in de tweede helft de wedstrijd controleren om vervolgens zijn eerste algemene VAS-zege te pakken. 'Tsanne' en het Godrive-team van Gaby Goudezeune wisten zo met champagne de ontgoocheling van Ieper weg te spoelen en kunnen nu vol vertrouwen richting Omloop van Vlaanderen. Bart Maes viel op de voorlaatste proef nog terug naar de vijfde plaats door een lekke band waardoor Claude Bal (Lancer Evo X) mooi tweede eindigde op 49" van de winnaar. Na een moeilijke start in de regen reed Patrick Snijers de imposante BMW 130i van Schmid Racing naar de derde plaats op 16" van Bal.

Thuisrijder en revelatie Lorenzo Bossu verraste met een derde plaats na de eerste ronde en reed zijn Lancer Evo 6 uiteindelijk als vierde over de meet. Na Maes werd Koen Lauwaert (Clio R3) zesde en winnaar in F2. Timo Van der Marel (Fiesta R2) kon Lauwaert in het wedstrijdbegin volgen maar verloor tijd toen het parcours droger werd. De Nederlander werd uiteindelijk 13de algemeen. De zevende plaats was voor Jimmy Taveirne (Lancer Evo 9), 10" voor Jonas Langenakens die zijn Lancer Evo 8 groep A kwam proefrijden. Bert Cornelis kwam na zijn pech nog terug naar de negende plaats terwijl de Brit Andy Rowe (Lancer Evo 3) nipt Filip Barbier (Lancer Evo 9) klopte in de strijd om de tiende plaats.

In Divisie 1-2 lag een mooie strijd tussen Hoorne (BMW) en Vandaele (Lancer Evo 6) in het verschiet maar na een sortie van laatstgenoemde op KP 3 kon Hoorne onbedreigd naar de zege en een mooie 14de plaats algemeen rijden. Nico Denys (Clio) werd tweede op 1'29", Xavier Lannoo (Subaru) derde op 1'47". Bij de Historics won Tom Tytgat (Transeurope) een secondenduel van Tobi Vandenberghe (Kadett), nadat die tijd liet liggen door een sortie. Geert Glorieux (BMW E21) werd derde in Divisie 4 op 1'24".

  Resultaten

Nieuwsarchief 2011 - 2015

Nieuwsarchief 2002 - 2010

laatste nieuws