www.shakedown.be - rallysport in belgië

Alltec Seys

TVB

Diger

ARD Service

HomeNieuwsHomeHomeHomeHomeHomeHome
www.shakedown.be - rallysport in belgië

Staden Review: Vlekkeloze test voor Jonas Langenakens
16.08.2013 - 21:44, persbericht

Voordien had Jonas Langenakens geen meter met zijn Evo VIII Gr. A gereden, dus ging hij dan ook zeer voorzichtig van start tijdens de eerste proeven van de Rally van Staden.

“Ik moest de wagen vanaf 0 leren kennen. We wisten dan ook niet hoe de wagen zou reageren in snelle waaiers of in zware freinages, dus hebben we alle risico’s vermeden en zeer vaak het voetje moeten lichten” aldus Jonas. “Voor de volgende rondes hebben we de ophanging beter kunnen afstellen en hebben we ook verschillende bandentypes geprobeerd. De Evo VIII geeft me een goede indruk. Ik ben vooral tevreden over het motorvermogen en de remmen. De wagen reageert ook levendiger dan bijvoorbeeld een Evo X, het is wat meer werken achter het stuur. We moeten alleen nog bestuderen hoe we het vermogen beter aan de grond kunnen krijgen, want daar verloren we deze rally heel wat tijd mee. De wagen heeft ook geen krimp gegeven, enkel op de zesde proef verloren we een dikke halve minuut door een losgekomen turbodarm. Zowel de mensen van Colsoul Rallysport als het serviceteam van NCRS hebben uitstekend werk geleverd.”

Jonas en Eddy werden na twaalf proeven als achtste geklasseerd in het eindklassement. Belangrijker is dat het team de afstelling van de wagen heeft kunnen verbeteren en nu een beter inzicht heeft aan welke punten nog de nodige aandacht moet worden besteed, zodat het tempo tijdens een volgende gelegenheid stelselmatig kan worden verhoogd. Test geslaagd!

Volgende afspraak voor Jonas en Eddy wordt de Omloop van Vlaanderen die begin september op de kalender staat.

Nieuwsarchief 2011 - 2015

Nieuwsarchief 2002 - 2010

laatste nieuws