www.shakedown.be - rallysport in belgiŽ

Alltec Seys

TVB

Diger

ARD Service

HomeNieuwsHomeHomeHomeHomeHomeHome
www.shakedown.be - rallysport in belgiŽ

Staden Review: LC Racing weer met beide wagens aan de meet
21.08.2013 - 20:34, persbericht

Voor de tweede keer dit jaar konden beide wagens van LC Racing de eindmeet van een rally bereiken tijdens de rally van Staden.

Tot ieders verbazing had een nachtelijke regenbui de wegen rondom Staden verraderlijk glad gemaakt. De beide LC boys namen een start die we van hen gewoon zijn: Koen Lauwaert voelde zich op het gladde en snelle parcours in zijn sas en ging vanaf de eerste KP in de aanval, Pieter Cailliez koos voor de voorzichtige aanpak in de openingslus van 3 KP's in pas zijn tweede rally dit seizoen. Na 3 top tien tijden keerde Koen als 7e algemeen terug naar het servicepark, terwijl Pieter als 46e inklokte. Tijdens de volgende rondes probeerde Koen het ritme strak te houden, terwijl Pieter een stevige remonte wou inzetten door het tempo te verhogen. Halfweg de rally stond Koen 6e algemeen en Pieter was al opgeklommen tot de 35e plaats. Koen behield deze schitterende 6e plaats tot het einde en kon als eerste voortrekker finishen. Pieter zette zijn klim in het klassement verder en kon de wedstrijd nog binnen de top 30 als 29e algemeen beŽindigen. Indien de S2000 van Vincent Verschueren, die een schitterende wedstrijd reed en verdiend won, niet bij de klasse 3G werd gerekend, dan had LC Racing een 1e en 3e plaats in de klasse mee naar huis kunnen nemen. Het bizarre VAS-reglement, dat een S2000 tot de klasse 3G rekent en een minder krachtige Citroen DS3 R3 tot de hoogste klasse 3I, besliste hier helaas anders overÖ

De volgende rally voor LC Racing wordt de Hemicuda Rally, waar normaal gezien beide wagens in de thuisrally van het team weer zullen starten. Afspraak in Koekelare midden september!

Nieuwsarchief 2011 - 2015

Nieuwsarchief 2002 - 2010

laatste nieuws