EXI Design

HomeNieuwsHomeHomeHomeHomeHomeHome

Negende Kasterlee-zege voor Piet Van Hoof
25.08.2013 - 20:50, jdh

Piet Van Hoof heeft zijn favorietenrol in de Short Rally van Kasterlee waargemaakt. De Nederlander won er na acht proeven met 31" voorsprong van neef Sander, Franky Boulat (BMW M3) vervolledigde het podium voor Vleminckx (BMW M3) en Historic-winnaar Vandenberghe (Kadett).

Het Nederlandse Paradigit-team is niet meer weg te denken uit Kasterlee. Net als vorig jaar wisten Piet Van Hoof en neef Sander de wedstrijd van bij de start te domineren. De Lancer-rijders scoorden een nieuwe dubbel waar Piet Sander met 31" voorafging. Even leek een volledig Nederlands podium in de maak maar Hein Jonkers (Lancer Evo 6) moest al vroeg de strijd staken. De resterende podiumplaats ging zo naar een andere trouwe deelnemer in Kasterlee. Franky Boulat, die zo goed als zeker is van de titel in het RACB Rally Criterium, tikte met zijn BMW M3 als derde aan op 2'28". Diens merkgenoot Erik Vleminckx werd op 3'44" van de winnaar.

Een uitstekende vijfde plaats was er voor Tobi Vandenberghe (Opel Kadett), die tevens opnieuw het Historic-gedeelte op zijn naam schreef. De West-Vlaming moest na de openingsronde nog Tytgat (Manta) en Monnens (Ascona) voor zich dulden, maar door respectievelijk een opgave en straftijd verdwenen ze uit de algemene top-10. Patrick Bastiaens (Talbot Sunbeam) finishte uiteindelijk als tweede Historic en achtste algemeen, voor Bert Swerts (Opel Manta, 12de).

In de algemene top-10 vinden we verder nog de West-Vlamingen Frank Baert (BMW M3, 6de), Andy Heyrick (Subaru Impreza, 7de) en Christophe Merlevede (BMW M3, 9de) terug. Stefaan T'Joens (Subaru Impreza) verloor in de slotronde zijn vierde plaats maar haalde nog net de top-10 en won ook ook in Divisie 1-2. Brecht Hoorne (BMW) was hierin de snelste maar verloor in de derde ronde ettelijke minuten door een afgebroken versnellingspook. Nico Denys (Clio) en Johnny Plessers (BMW 325ix) mochten uiteindelijk mee op het podium bij de standaardwagens.