www.shakedown.be - rallysport in belgië

Alltec Seys

TVB

Diger

ARD Service

HomeNieuwsHomeHomeHomeHomeHomeHome
www.shakedown.be - rallysport in belgië

Magic Clean met Hans Depla en Robert Swann naar Omloop
27.08.2013 - 21:26, persbericht

De Roeselaarse garagehouder Hans Depla komt dit jaar voor de 17e maal aan de start van de Omloop van Vlaanderen. In de periode 1995-2005 maakte Hans furore met zijn zelf gebouwde Nissan Sunny.

“We konden toen wedijveren met de fabrieks-Peugeots en de snelle Renault Clio’s en behaalden tal van klasse-zeges in een sterk bezette categorie. Daarna heb ik de helm aan de haak gehangen maar door toedoen van mijn vriendenkring kwam ik in 2011 opnieuw in actie. Voor het seizoen 2012 werd een Renault Clio gehuurd voor verschillende rally’s maar het werd een kwakkelseizoen. De wagen was wel snel maar niet betrouwbaar en we moesten meerdere keren vroegtijdig aan de kant. Daarom hebben we dit jaar bij een andere tuner een Renault Clio groep A van de jongste generatie gehuurd die uitkomt in de klasse R3.Ons debuut te Ieper mocht gezien worden want in een sterk bezette klasse behaalden we de derde plaats en werden we 29e algemeen. Daarmee konden we onze doelstelling verwezenlijken. De Omloop van Vlaanderen wordt natuurlijk iets speciaals want ik woon bijna langs het parkoers en mijn hoofdsponsor, Magic Clean, is ook van Roeselare zodat we in deze thuisrally zeker willen scoren. Ondanks het feit dat ik de deelnemerslijst nog niet bekeken heb, wil ik toch wel stellen dat we ditmaal gaan voor de klasse-zege. We kennen zowat iedere smalle asfaltweg in de streek en de Renault Clio gaf ons te Ieper veel vertrouwen zodat we gemotiveerd aan de start komen. Hopelijk blijft het droog weer want het parkoers is zo al verraderlijk genoeg en op de snelle, droge wegen heb je toch meer dat 'koersgevoel'."

Peter Verpoort, zaakvoerder van Magic Clean, heeft beslist om nog een extra inspanning te doen voor de Omloop van Vlaanderen en steunt dit jaar ook de Britse hardrijder Rob Swann. De 44-jarige ondernemer is een late roeping in de rallysport maar toonde toch snel zijn kunnen door in 2001 het BTRDA kampioenschap te winnen en dat is toch wel een referentie. Door zijn drukke beroepsactiviteiten kon hij zich niet verder toeleggen op een kampioenschap en verkoos hij à la carte te rijden. De jongste jaren was hij al drie maal te gast te Roeselare en werd hij drie maal tweede in de groep N en finishte hij net buiten de top-10. Twee jaar terug liet hij zijn Subaru Impreza ombouwen naar een R4 versie en ondanks het feit dat hij twee provinciale rally’s won en zesde algemeen werd in de Rally van Barbados was Rob niet helemaal tevreden. “De Subaru Impreza R4 kan niet wedijveren met de WRC’s en is te snel voor de groep N’s zodat je eigenlijk in niemandsland aan het rijden bent. Daarom heb ik dit jaar een Subaru Impreza S11 WRC gehuurd voor enkele rally’s en dat beviel me wel. Dan zijn we op zoek gegaan naar een jonge S11 WRC en hebben die uiteindelijk gekocht. Ik debuteer dus met de wagen in Roeselare maar dat schrikt me niet af. We hebben al drie prachtige resultaten behaald in de Omloop van Vlaanderen zodat we met vertrouwen aan de start komen. Mede door het warme onthaal van de organisatie en de steun van enkele plaatselijken ben ik blij deze uitdaging aan te gaan.”

Nieuwsarchief 2011 - 2015

Nieuwsarchief 2002 - 2010

laatste nieuws