www.shakedown.be - rallysport in belgiŽ

Alltec Seys

TVB

Diger

ARD Service

HomeNieuwsHomeHomeHomeHomeHomeHome
www.shakedown.be - rallysport in belgiŽ

Omloop Preview: Junior-titelstrijd ligt nog helemaal open
04.09.2013 - 19:51, persbericht bfo-brc

Het eerste seizoen van het Junior BRC blijft razend spannend. Na vijf van de acht wedstrijden heeft niemand een beslissende kloof kunnen slaan. Aangezien er op elke klassementsproef bovendien een bonuspunt te verdienen is voor de snelste in de categorie R2 of R1, belooft het weer een bijzonder boeiende strijd te worden tussen de jonge wolven op de klassementsproeven van de Omloop van Vlaanderen.

Na een ijzersterk seizoensbegin, heeft Polle Geusens in de voorbije wedstrijden kostbare punten laten liggen, waardoor de voorsprong van de CitroŽn C2-R2 Max piloot quasi teniet is gedaan door zijn achtervolgers. Geusens wil in Roeselare opnieuw aanknopen met succes, maar daarvoor zal hij eerst af moeten rekenen met Timo van der Marel, die de voorbije drie manches van de Fiesta SportTrophy wist te winnen. Ook Matthias Boon is weer helemaal in de runnig voor de titel, terwijl Ghislain de Mevius na een pechvolle Rally van Ieper op jacht gaat naar eerherstel in Roeselare met zijn Peugeot 208 R2. Zijn broertje Guillaume maakte een opmerkelijk debuut in Ieper, waar hij lange tijd de wedstrijd domineerde in R1 met zijn Twingo. In Roeselare start hij als enige in deze categorie, waardoor hij niet het maximum van de punten kan scoren.

Voor de overwinning in deze manche van het Junior BRC moeten we ook rekening houden met Thibault Radoux, vorig jaar erg sterk in Roeselare, MichaŽl Bourgeois, die in de Wallonie sterk debuteerde met de Peugeot 208 R2 en met Junior WRC-piloot Pieter-Jan Michiel Cracco. En wat te denken van Victorien Heuninck, die in Ieper een knalprestatie realiseerde, Adrian Fernťmont, terug aan het stuur van een Fiesta R2, Quentin Collignon, de winnaar van de BFO Award in Ieper, en Tom Van Rompuy en Guillaume De Ridder, die dit seizoen opvallend veel progressie hebben gemaakt. Samen met Jamie Brown, Kevin van Deijne en Christophe Panis, die zijn nationaal debuut maakt om zich eens te meten met de jongeren in het Junior BRC, zullen zij voor spanning en spektakel zorgen op de snelle proeven van de Omloop van Vlaanderen in Roeselare.

Nieuwsarchief 2011 - 2015

Nieuwsarchief 2002 - 2010

laatste nieuws