www.shakedown.be - rallysport in belgië

Alltec Seys

TVB

Diger

ARD Service

HomeNieuwsHomeHomeHomeHomeHomeHome
www.shakedown.be - rallysport in belgië

Langenakens: "Het mag gerust wat sneller gaan in Roeselare"
05.09.2013 - 18:41, persbericht

De Omloop van Vlaanderen is alweer de zesde manche van het BFO Belgian Rally Championship. Na een gunstige test tijdens de Rally van Staden wordt de Omloop het eerste nationale optreden voor de recent aangekochte Mitsubishi Lancer Evo VIII Gr A van Jonas Langenakens. Net zoals in Staden, neemt Eddy Snaet plaats in het rechterkuipje. “Staden hadden we opgevat als een grote testsessie en moesten we alles nog wat aftasten. Daarom zijn we er zeker nog niet voluit kunnen gaan. We hebben de wagen voor een groot deel naar onze hand kunnen zetten. De voorbije weken hebben we met de mensen van Colsoul Rallysport toch wat aanpassingen kunnen doen om de wagen verder te verbeteren. We gaan ons nog geen bepaalde plaats in het eindklassement vooropstellen, maar het mag voor mij gerust wat sneller gaan in Roeselare!” aldus Jonas Langenakens.

De Landenaar analyseert de deelnemerslijst: “Het is moeilijk om er één referentie uit te pikken, er nemen veel goede Gr. N en Gr. A wagens deel. Onze wagen is niet echt geschikt om ons te mengen in een strijd met S2000 of WRC’s. Ik zal natuurlijk ook wel kijken naar de tijden die de R4’s draaien, al zal het wel heel moeilijk worden om een piloot als Andy Lefevere te kunnen volgen op zijn thuisparcours. En dan zijn er natuurlijk nog de snelle GT’s die zeker bij droog weer voorin terug te vinden zullen zijn. Geen gemakkelijke opgave dus!”

Dat Jonas zich goed voelt op het typische West-Vlaamse gladde asfalt, heeft hij in het verleden reeds bewezen door bij zijn eerste deelname aan deze rallyklassieker in 2010 meteen de Groep N-categorie te winnen. Ook in 2011 was de latere groep N-kampioen bijzonder snel onderweg tot de mechaniek er anders over besliste. Na een jaartje afwezigheid is Jonas blij terug van start te kunnen gaan in de Rodenbach-stad. De Omloop van Vlaanderen begint op vrijdagavond waar twee proeven in bijna volledige duisternis worden verreden. Op zaterdag staat het leeuwendeel van de rally met veertien klassementsproeven op het programma. De wit-rode Lancer Evo VIII van Jonas en Eddy zal starten met het nr. 19 op de portieren.

Nieuwsarchief 2011 - 2015

Nieuwsarchief 2002 - 2010

laatste nieuws