ARD Service

HomeNieuwsHomeHomeHomeHomeHomeHome

F1 Café wint 2de Sprint Race by Shakedown.be
13.03.2011 - 14:57, jdh - foto robin eeckhout

Gisterenavond organiseerde Shakedown.be al voor de zesde opeenvolgende keer een kartingevenement. De 'Sprint Race' (2 x 1u30 wedstrijd) ging opnieuw door in Worldkarts Kortrijk. Na een spannende strijd tussen 14 teams kwam F1 Café, net als vorig jaar, als winnaar uit de bus.

Na de goede reacties over de vorige editie werd dit jaar opnieuw geopteerd voor de Sprint Race-formule, gebaseerd op het WTCC-kampioenschap. Na een halfuur kwalificatie stonden twee wedstrijden van anderhalf uur op het programma. De WTCC-puntentelling, waarbij de tweede race iets zwaarder doorweegt, zou achteraf de einduitslag bepalen.

Het deelnemersveld telde in totaal 14 teams, waaronder opnieuw 'F1 Café' dat de vorige editie won met drie piepjonge piloten. Met dezelfde bezetting maakten ze dan ook een grote kans op een tweede opeenvolgende overwinning. Na een bewogen kwalificatiesessie mochten ze vanop de pole van start in de eerste race voor het Senna Racing Team. In dezelfde volgorde finishten ze ook de eerste race, voor Garage Vantieghem (met rallypiloten Mario Vantieghem en Nico Vanherzeele) en de Petrolheads. JML Racing werd vijfde voor Hope Racing, na een spannende strijd met The Piston Burners.

In de tweede wedstrijd werden de eerste zes uit de eerste race in omgekeerde volgorde op de startgrid geplaatst. Senna Racing en F1 Café wisten zich al vrij vlug terug aan kop te zetten, maar de wedstrijd bleef (net als vorig jaar) spannend tot de laatste ronden. F1 Café wist nog nipt voorbij Senna Racing te raken en behaalde zo een verdiende tweede opeenvolgende zege. De Petrolheads mochten na een derde plek in de tweede race ook als derde mee het podium op. Na een vijfde plaats in de tweede race wist Garage Vantieghem nog als vierde algemeen te finishen voor Hope Racing en JML Racing.

The Piston Burners werden na twee zevende plaatsen ook zevende in de eindstand. Daarachter wisten de Didakta Bastards nipt Rallyteam Declerck te kloppen. Watts-On werd tiende voor de Rallytourists. Achterin maakten de werknemers van de bedrijven Mecopol en Schrijnwerkerij Deburghgraeve er een geslaagde teambuilding van met hun teams 'WTC Gif moa goaze' en 'Team Bob', respectievelijk 14de en 12de in de einduitslag met tussenin het team van de Daltons.

Bij deze willen we graag nog even alle deelnemers bedanken voor hun deelname en sportieve strijd! Na de prijsuitreiking werd nog gezellig nagekaart, waarbij heel wat teams reeds plannen maakten voor een volgende deelname. Tot slot ook een woord van dank aan het team van Worldkarts Kortrijk voor het vlotte verloop van de wedstrijd. Tot volgend jaar!