www.shakedown.be - rallysport in belgië

Alltec Seys

TVB

Diger

ARD Service

HomeNieuwsHomeHomeHomeHomeHomeHome
www.shakedown.be - rallysport in belgië

Omloop Review: BFO Award voor morele winnaar de Mévius
08.09.2013 - 19:13, persbericht

Na elke wedstrijd van het BFO Belgian Rally Championship wordt de meest opmerkelijke prestatie van een Junior bekroond met de BFO Award, uitgereikt door de promotor in samenspraak met de organisator van de eerstvolgende manche van het BFO BRC. Tot twee proeven voor de finish lag de keuze voor de hand. Ghislain de Mevius domineerde immers het klassement bij de Juniors met zijn Peugeot 208 R2. Bovendien had hij in de tweede helft van de wedstrijd de maat genomen van alle concurrenten in de categorie R2, te beginnen met zijn merkgenoten Cédric De Cecco en Xavier Baugnet, twee absolute referenties. Maar, toen sloeg de pechduivel eens te meer toe.

"Het was echt een perfecte wedstrijd, tot ik op de voorlaatste proef rechts vooraan lek reed," aldus een aangeslagen Ghislain de Mevius, die tevreden moest zijn met de vijfde plaats bij de Juniors. "Bij de vorige twee doortochten op die proef nam ik die bocht op dezelfde manier. Nu voelde ik meteen dat we rechts vooraan lek stonden. Een drama, want de zege in de Peugeot 208 Rally Cup, in R2 en vooral in het Junior-klassement glipte door onze vingers..."

Voor Ghislain, die dit seizoen al vaker door pech achtervolgd werd, betekent deze BFO Award, goed voor een gratis inschrijving voor de East Belgian Rally, een morele opsteker. "Een erkenning als deze doet altijd deugd. In de East Belgian Rally zal ik er alles aan doen om deze prestatie te bevestigen en om te zetten in een overwinning," vertelde Ghislain de Mevius.

Nieuwsarchief 2011 - 2015

Nieuwsarchief 2002 - 2010

laatste nieuws