www.shakedown.be - rallysport in belgiŽ

Alltec Seys

TVB

Diger

ARD Service

HomeNieuwsHomeHomeHomeHomeHomeHome
www.shakedown.be - rallysport in belgiŽ

Omloop Review Junior BRC: Timo doet het weer
08.09.2013 - 19:25, persbericht

De zesde manche van het Junior BRC werd verreden tijdens de Omloop van Vlaanderen. De klassieker in West-Vlaanderen, dit jaar toe aan zijn 54ste editie, werd bij de jongeren gedomineerd door Ghislain de Mevius, maar de prijzen worden pas aan de finish verdeeld. Daar was Timo van der Marel voor de tweede keer op rij, na zijn zege in de Geko Ypres Rally, aan het feest. De jonge Nederlander komt sterk opzetten in de tussenstand, maar daarin heeft Matthias Boon met twee punten voorsprong de leiding genomen.

De wedstrijd in R2 werd volledig gedomineerd door de Peugeots 208 R2. Ghislain de Mevius domineerde het gevecht bij de Juniors en klokte onderweg 5 keer de snelste tijd in R2, maar op de voorlaatste proef verspeelde de zoon van Grťgoire de overwinning door een lekke band, al kreeg hij als beloning voor zijn sterke wedstrijd toch de BFO Award. Met een vijfde plaats bij de Juniors blijft Ghislain de Mevius in de running voor de titel, maar hij had een gouden zaak kunnen doen zonder die lekke band.

De leider in de tussenstand, Polle Geusens, moest immers met lege handen huiswaarts nadat hij met zijn CitroŽn C2-R2 Max in een greppel schoof. Victorien Heuninck werd zaterdagochtend op de eerste proef al uitgeteld door een defecte alternator, terwijl Pieter-Jan Michiel Cracco zwaar van de baan ging met zijn Peugeot 208 R2. Ook Jamie Brown en MichaŽl Bourgeois haalden de finish niet.

Na de lekke band van Ghislain de Mevius ging de overwinning naar Timo van der Marel, die bovendien de Ford Fiesta SportTrophy won. De tweede plaats ging naar Matthias Boon, net als Timo auteur van een scratch in R2. Matthias neemt daarmee de leiding in de tussenstand. De Skoda-piloot kon gelukkig wel rekenen op de sportiviteit en solidariteit van Quentin Collignon, die bij zijn debuut in Roeselare opnieuw bijzonder sterk voor de dag kwam met zijn CitroŽn C2-R2 Max. "We hadden halfweg de wedstrijd een probleem met een kortsluiting in de wagen. Op de proef begon de elektrische bekabeling te smeulen. Blijkbaar was een zekering van de knipperlichten stuk. Quentin heeft ons een zetje gegeven richting servicepark, waarna we de laatste honderd meter zelf de Skoda nog geduwd hebben," vertelde Boon.

De vierde plaats bij de Juniors ging naar Adrian Fernťmont, die heel blij was met de overstap naar een Fiesta R2. Achter Ghislain de Mevius eindigde Tom Van Rompuy op de zesde plaats, voor Guillaume De Ridder en... Guillaume de Mevius, het broertje van Ghislain, die de volle buit sprokkelde in R1 met zijn Twingo.

Tussenstand (officieus)
1. Boon 77 ptn
2. van der Marel 75
3. Geusens 66
4. Ghislain de Mevius 60
5. Guillaume de Mevius 40

Nieuwsarchief 2011 - 2015

Nieuwsarchief 2002 - 2010

laatste nieuws