www.shakedown.be - rallysport in belgiŽ

Alltec Seys

TVB

Diger

ARD Service

HomeNieuwsHomeHomeHomeHomeHomeHome
www.shakedown.be - rallysport in belgiŽ

Omloop Review: Vincent Verschueren pakt revanche voor Ieper
08.09.2013 - 19:27, persbericht

Met de Omloop van Vlaanderen werd het Belgisch rallykampioenschap na de zomerpauze weer op gang geschoten. De klassieker in Roeselare wordt vaak omschreven als de "revanche voor Ieper" en dit jaar geldt dat zeker voor Vincent Verschueren. Met een prachtige podiumplaats in de Rodenbachstad en de overwinning in Klasse 2 deed de GoDrive-piloot een prima zaak in het kampioenschap.

Als sportman moet je een nederlaag kunnen incasseren en er meteen opnieuw staan. Na zijn vroege opgave in de Rally van Ieper, waar Vincent van de baan schoof door de verplichte keuze voor minder geschikte banden in de regen, zette de piloot van de VW Polo S2000 meteen orde op zaken.

"We openden de wedstrijd met een 6de tijd, waarna de tweede proef geannuleerd werd omdat Davy Vanneste, een van onze concurrenten in S2000, van de baan ging en een elektriciteitspaal velde. Die paal lag op de weg toen we in die linkse arriveerden. Ik kon hem onmogelijk ontwijken en we reden erover, maar gelukkig kan onze VW Polo S2000 tegen een stootje," vertelde Vincent.

Zaterdag hielden Vincent en navigator Francis Caesemaeker het tempo hoog. Door foutjes van de concurrentie schoof de Polo op naar de vierde plaats en toen Hermen Kobus de transmissie op zijn Fiesta brak, was het podium en vooral de overwinning in Klasse 2 binnen. "In S2000 was Kobus dit weekend een fractie sneller, maar dat lijkt me logisch met een wagen voorzien van de laatste evoluties voor 2013, terwijl onze Polo dateert van 2006. Bovendien reed ik niet met mijn vertrouwde Polo S2000, maar met de wagen die eerder dit jaar nog bestuurd werd door Tuur Vanden Abeele. In principe zijn het dezelfde wagens, maar ik voelde toch subtiele verschillen in de wegligging. Vooral op de snelste stukken had ik iets minder vertrouwen om het gas beneden te houden, omdat ik dit exemplaar van de Polo S2000 minder goed ken."

In de slotfase nam Vincent Verschueren definitief afstand van Melissa Debackere, die voor de gelegenheid een Toyota Celica bestuurde, zodat hij niet alleen de leiding neemt in de tussenstand van Klasse 2, maar het verschil met de tweede plaats van Melissa in het algemene kampioenschap verkleint. Het belooft nog een spannend seizoenseinde te worden in het Belgisch kampioenschap!

Nieuwsarchief 2011 - 2015

Nieuwsarchief 2002 - 2010

laatste nieuws