www.shakedown.be - rallysport in belgiŽ

Alltec Seys

TVB

Diger

ARD Service

HomeNieuwsHomeHomeHomeHomeHomeHome
www.shakedown.be - rallysport in belgiŽ

Omloop Review: Langenakens toont potentieel voor opgave
08.09.2013 - 19:43, persbericht

De Omloop van Vlaanderen begon alvast niet zoals verhoopt. Reeds op de openingsproef staken remproblemen de kop op waardoor Jonas en Eddy slechts een 29ste tijd konden realiseren. Door een zware sortie van NCRS teamgenoot Davy Vanneste kon de proef van Beveren niet worden verreden zodat een klim in het klassement op vrijdagavond er niet meer inzat. De problemen met de remmen werden door de mensen van NCRS professioneel opgelost zodat Jonas gerust de tweede wedstrijddag kon aanvatten. Zaterdagmorgen kon de Lancer met het startnummer 19 pas als 29ste weer de baan op. Stelselmatig verhoogde hij het ritme en zette hij een stevige opmars in het klassement in. Zo stond de Landenaar na de tweede passage op de proef van Passendale reeds op een achtste stek in het voorlopige klassement. Helaas doken hier technische problemen op waardoor de strijd jammer genoeg moest worden gestaakt.

Jonas kon de wagen nog terug tot op de service brengen en reageerde ontgoocheld: ďNa onze problemen op de vrijdagavond begon het zaterdagmorgen echt goed te gaan. Ook de samenwerking met mijn co Eddy verliep prima. We hebben mooi alle valstrikken kunnen ontwijken. We gingen steeds iets sneller en stonden na enkele proeven toch binnen de top 10 geklasseerd zonder hiervoor echt te moeten aanvallen. Er is zeker nog wel wat marge. We stonden op een gegeven moment net na de Porsche van Claerhout en dat had misschien nog een leuke strijd kunnen worden. Maar die Porsches zijn verdomd snel! Maar een vergelijk zal pas voor een volgende gelegenheid zijn. Nadat we een tweede keer over KP Passendale waren gereden, zagen we dat de motortemperatuur te hoog was opgelopen. Eddy en ik beslisten om onmiddellijk te stoppen om geen verdere schade te veroorzaken. De koppakking was immers aan het begeven. De motor zal nu open moeten voor een groot nazicht. Ook spijtig voor onze servicecrew van bij NCRS want die jongens hadden weer uitstekend werk geleverd. Op dit ogenblik is het ook niet duidelijk of we alles klaar kunnen krijgen tegen de East Belgian Rally die al binnen drie weken op de kalender staat. Hopelijk valt het allemaal een beetje mee!Ē

De Lancer heeft dus bewezen van over het nodige potentieel te beschikken maar graag zou Jonas dit willen aantonen door een mooie plaats in het eindklassement te laten optekenen. Hopelijk zien we de rood-witte Japanner in St. Vith opnieuw aan het werk!

Nieuwsarchief 2011 - 2015

Nieuwsarchief 2002 - 2010

laatste nieuws