www.shakedown.be - rallysport in belgië

Alltec Seys

TVB

Diger

ARD Service

HomeNieuwsHomeHomeHomeHomeHomeHome
www.shakedown.be - rallysport in belgië

Omloop Historic: Lievens naar onverhoopte tweede plaats
08.09.2013 - 19:59, persbericht

De Omloop van Vlaanderen 2013 was DE rally waar we moesten uitrijden. De “jonge gasten” moesten wel de prachtige 5de plaats van Patrick en Benny in Staden evenaren, kwestie van niet onder te doen.

Op vrijdag kregen we twee proeven, De Ruiter en Beveren. KP1 De Ruiter starten we wat terughoudend gezien de felle regenbuien die de namiddag nog teisterden. Een onverwachte 6de plaats deed ons beseffen dat er véél meer inzat. KP2 Beveren kenden we héél goed (Wouters thuisrit) en daar moesten we dus wel onze slag slaan, zodoende op zaterdag vooraan de gelederen te starten. Na een vertraging van een dik half uur konden we van start in het donker. Een eerste passage over de toer gaf ons vertrouwen en we wisten dat de 2de sneller kon. We reden de 2de tijd algemeen op 3.3 seconden van Lietaer. Groot was onze verbazing toen bleek dat “de snor” 1min40 straftijd had opgelopen wegens te laat klokken en we 2de algemeen de nacht inkonden, 2.9sec verschil met leider Tobi Vandenberghe. We beseften wel reeds dat zonder tegenslagen Lietaer zich terug naar de top zou vechten, dus de wedstrijd moest nog beginnen.

Zaterdag: KP3 Passendale (Nico’s thuisrit) was de proef waar we terug een slag konden slaan. Met tweede tijd na Lietaer, en 6.5sec sneller dan “Kadett Vandenberghe” sprongen we van de 2de naar de 1ste plaats algemeen. KP 4 Hooglede bevestigde met terug een 2de tijd. KP5 Oekene werd geannuleerd wegens teveel sortie’s bij de moderne, dus op naar de KP6 Zilverberg. Terug een verrassing, de snor maakte blijkbaar een schuiver en zo reden wij de beste tijd, 2.7sec sneller dan BK-rijder Kerkhove, eveneens Porschist en klasserivaal. Zou een stunt in de maak zijn…?

We konden op KP 7 tem 11 steeds een 2de tijd draaien na Lietaer, maar hij naderde ons reeds tot op 26sec. De 3de maal over KP Passendale verbeterden we nogmaals onze beste tijd, maar met een kanontijd van 5min15,5 (hoe doet ie het) kwam Lietaer aldus tot op 8.2sec. Toen hij ook op Hooglede met een onvoorstelbare tijd van terug 13.1sec sneller kwam, ging onze leidersplaats over naar de tweede plaats algemeen. Met nog 3 proeven te gaan besloten we deze plaats veilig te stellen en gezien onze voorsprong van 39.4sec op Tobi Vandenberghe was uitrijden zonder te forceren de boodschap. En dat deden we; met een tweede plaats in Den Omloop was de ontlading enorm. We gingen voor top 5, maar top 3 hadden we nooit durven dromen. Naast de beker van 2de algemeen kregen we ook deze van klassewinnaar in P10. Een gemeende dikke proficiat aan de Polle met zijn schitterende inhaalrace, de revanche op Koekelare vorig jaar is bij deze een feit. Langs deze weg danken we ook nog onze sponsors, servicemensen en VECO-motoren die ons terug een topmotor hebben gemaakt!

Nieuwsarchief 2011 - 2015

Nieuwsarchief 2002 - 2010

laatste nieuws