www.shakedown.be - rallysport in belgië

Alltec Seys

TVB

Diger

ARD Service

HomeNieuwsHomeHomeHomeHomeHomeHome
www.shakedown.be - rallysport in belgië

Organisatie Ieper bevestigt terugkeer KP Reninge in 2014
09.09.2013 - 18:55, persbericht

Volgend jaar viert de Geko Ypres Rally zijn vijftigste verjaardag en de organisatie is verheugd te kunnen melden dat de KP Reninge volgend jaar weer deel uitmaakt van de rally. De proef is, samen met KP Hollebeke en KP Kemmelberg, één van de drie oorspronkelijke klassiekers sinds de Zes Uren van Ieper in 1965 van start gingen.

In 1965 vond de allereerste editie van de huidige Geko Ypes Rally plaats, de Zes Uren van Ieper, een organisatie van stichter en bezieler Frans Thevelin. Sinds dat eerste jaar waren de eerste drie proeven die op het programma stonden Hollebeke, Kemmelberg en Reninge. De KPs Hollebeke en Kemmelberg stonden sinds 1965 onafgebroken op de route, maar de klassieke en bij piloten beruchte proef van Reninge verdween midden de jaren tachtig toen de route van de rally almaar compacter werd.

Om de vijftigste editie van de rally te vieren, wilden de organisatoren graag teruggrijpen naar de roots van de rally en begon het plan te rijpen om de proef van Reninge terug te brengen. Ook bij de talrijke rallyfans groeide de wens om Reninge terug op te nemen in de rally. Uit gesprekken met hen bleek er veel heimwee naar de vroegere klassementsproef van Reninge. Rally Manager Alain Penasse geeft uileg: "Typisch voor de KP Reninge zijn de bochtige, betonnen wegen, die perfect aansluiten bij de hobbelige asfaltwegen die de andere proeven van de rally kenmerken. De KP Reninge is een klassieker die volgend jaar één van de highlights van de rally wordt."

Burgemeester Lode Morlion van Lo-Reninge gaat verder: "Na uitgebreid overleg, zowel intern als met de organisatoren heeft het stadsbestuur beslist toelating te verlenen aan de Geko Ypres Rally om opnieuw na vele jaren een KP in Reninge te organiseren. Lo-Reninge heeft een rijkelijk gevuld rallyverleden. Ooit waren er op ons grondgebied zelfs drie snelheidsproeven van de 24 uren van Ieper (nu Geko Ypres Rally). Doorslaggevende elementen waren zonder twijfel het nostalgische verlangen dat leeft bij heel wat inwoners van onze gemeente om opnieuw met de traditie aan te sluiten. Het is duidelijk dat 'het Voshol' en 'de Madeliereput' na zovele jaren nog altijd tot de verbeelding spreken. Bovendien viert de rally in 2014 haar gouden jubileum; Reninge mocht hierbij zeker niet ontbreken. Ook de veiligheidsvoorschriften waren voor het stadsbestuur van primordiaal belang. Ondertussen weten we dat deze vandaag bij de beste in Europa behoren. Onze plaatselijke horeca zal er wel bij varen; ook zullen de plaatselijke verenigingen een gretig graantje kunnen meepikken, hetzij door hun medewerking te verlenen aan de organisatie, hetzij met een eigen eet- of drankstandje. Tot slot betekent dit voor onze stad extra publiciteit, want de Geko Ypres Rally is met lengten voorsprong de bekendste Belgische rally en heeft ook heel wat internationale uitstraling. Dit alles maakt dat we met groot enthousiasme de Geko Ypres Rally volgend jaar in onze gemeente zullen ontvangen."

Eenmaal het parcours finaal is vastgelegd zullen de organsatoren, samen met het gemeentebestuur , een info vergadering organiseren voor de bewoners langs de kp.

Nieuwsarchief 2011 - 2015

Nieuwsarchief 2002 - 2010

laatste nieuws