www.shakedown.be - rallysport in belgiŽ

Alltec Seys

TVB

Diger

ARD Service

HomeNieuwsHomeHomeHomeHomeHomeHome
www.shakedown.be - rallysport in belgiŽ

Overtuigende zege in Hannuit voor Hubert Deferm
13.03.2011 - 20:43, jdh - foto bonte

Hubert Deferm (Subaru Impreza WRC) heeft zonder veel tegenstand de Rally van Hannuit op zijn naam geschreven. Voor eigen volk reed de kasseienlegger 3'35" voorsprong bijeen op Jean-Luc Berleur (Lancer Evo 6). Jan Jacobs, eveneens in een Evo 6, vervolledigde het podium op meer dan vijf minuten van de winnaar

Deferm zette de scratch neer op de openingsproef maar tijdverlies door een lekke band op de tweede KP deed Jean-Yves Laruelle (Lancer Evo 9) even aan de leiding komen. De snor zette de situatie snel recht terwijl Laruelle stevig op de tweede positie bleef postvatten, tot de streekrijder op KP 7 de handdoek moest werpen met koppelingsproblemen. Deferm won met gemak alle andere proeven, enkel op de laatste KP moest hij de scratch delen met de jonge Jean-Luc Berleur (Lancer Evo 6) die mooi tweede werd op 3'35".

Jan Jacobs (Lancer Evo 6) werd derde voor Jean-Michel Dumont (Subaru Impreza), Henri Schmelcher (Porsche 911 GT3) viel in de slotfase nog terug naar de vijfde plaats in Divisie 4. In de algemene stand werd hij net voorafgegaan door Frederic Deroubaix, winnaar in Divisie 3-2-1 met zijn Peugeot 306. Hij had 1'38" voorsprong op Johan Van Den Dries (Renault Clio), Philippe Castremanne (Suzuki Swift) werd derde op 1'50". Bij de Historics won Daniel Simeone (Opel Manta), Michel Casseyas (Opel Manta) moest halfweg wedstrijd opgeven.

  Uitslagen

Nieuwsarchief 2011 - 2015

Nieuwsarchief 2002 - 2010

laatste nieuws