www.shakedown.be - rallysport in belgië

Alltec Seys

TVB

Diger

ARD Service

HomeNieuwsHomeHomeHomeHomeHomeHome
www.shakedown.be - rallysport in belgië

Omloop Review: Ontgoochelend weekend voor Vanden Abeele
10.09.2013 - 19:08, persbericht

De Omloop van Vlaanderen, dat is de zesde manche van het Belgische Rallykampioenschap, heeft voor Tuur Vanden Abeele en co-rijder Isidoor Smets niet gebracht waar hij op gehoopt had. De Mitsubishi Lancer Evo VII toonde nog enkele kwaaltjes doorheen de rally. De Kortrijkzaan gaf na een reeks pech ontmoedigd op.

“Een weekend om zo snel mogelijk te vergeten”, steekt Vanden Abeele van wal. De kwelduivel was al vanaf de eerste proef op vrijdagavond aanwezig. Net zoals in de Rally van de Famenne staken remproblemen de kop op. “Ik had vanaf de tweede helft van de proef te weinig remmen vooraan, en die achteraan blokkeerden”, aldus Vanden Abeele. De tweede proef werd vervolgens stilgelegd na een zware klapper van Davy Vanneste (Peugeot 207 s2000).

Zaterdagochtend kende Vanden Abeele nog wat remproblemen. Lucht in de remleiding was de oorzaak, en toen dat opgelost raakte, kreeg hij problemen met het ALS-systeem, waardoor hij niet het volledige vermogen uit zijn wagen kon halen. Na de middag begon het beter te draaien, en klokte Vanden Abeele tijden tussen de tiende en vijftiende positie, waardoor hij een flinke ruk naar boven maakte in het klassement. “Maar toen kregen we een lekke band. De auto rolde dan nog eens van de krik, en dat was meteen de druppel die de emmer deed overlopen. We besloten naar het service te rijden. Verder doen voor een veertigste stek, en misschien nog een paar goede tijden, had nog weinig zin”, aldus de rallyrijder.

De nieuwe aankoop bracht voorlopig weinig geluk, maar Vanden Abeele blijft geloven in het project en in de wagen. “Er moet nog wat aan de details gewerkt worden, zoals de programmering van de wagen. De focus ligt sowieso toch op 2014”, besluit Vanden Abeele. Vanden Abeele werkt normaal wel nog het volledige Belgische Kampioenschap af. Binnen een kleine drie weken staat met de East Belgian Rally in het Duitstalige Sankt-Vith de volgende manche al op het programma.

Nieuwsarchief 2011 - 2015

Nieuwsarchief 2002 - 2010

laatste nieuws