www.shakedown.be - rallysport in belgië

Alltec Seys

TVB

Diger

ARD Service

HomeNieuwsHomeHomeHomeHomeHomeHome
www.shakedown.be - rallysport in belgië

Francorchamps Rally Show: nieuwe 'rally' op 1 december
11.09.2013 - 18:58, persbericht

Eind november, begin december zijn de meeste beslissingen gevallen. Tijd voor conclusies en prijsuitreikingen. Alhoewel… Een laatste wedstrijd, enkel en alleen voor het pure plezier, staat er nog geprogrammeerd, op zaterdag 30 november en zondag 1 december.

De naam alleen al – Francorchamps Rally Show – geeft de filosofie van het evenement van DG Sport helemaal weer. Om zoveel mogelijk troeven achter de hand te houden wist het team van Christian Jupsin zich te verzekeren van de diensten van enkele specialisten. Bij hen Robert Vandevorst, die zich om het puur sportieve bekommert, en Marc Duez, wiens ontelbare contacten en relaties – zeker bij de constructeurs – voor aangename verrassingen kunnen zorgen. Laat ons dat allemaal van wat dichterbij bekijken.

Francorchamps: het hele evenement wordt op het terrein van de beroemde omloop afgewerkt. Het circuit is trouwens partner van het evenement. Na in de loop van het seizoen de meest prestigieuze wedstrijden te hebben zien passeren, van de Formule 1 over de Blancpain Endurance Series en de World Series tot het wereldkampioenschap endurance (WEC), zal de Ardense omloop in 2013 voor een onuitgegeven rally-slotakkoord zorgen. In tegenstelling tot wat men zou kunnen vermoeden worden voor het parcours niet de servicewegen gebruikt, want de drie chronoritten worden op de piste en de – ruime – uitloopstroken uitgetekend. Daardoor is de zichtbaarheid voor de toeschouwers en de veiligheid van de deelnemers maximaal. De drie klassementsproeven zijn gebaseerd rond Eau Rouge (5,90 km.), in de zone Combes-Bruxelles (7,18 km.) en van het uitkomen van de dubbele linkse tot aan de finishstreep (8,40 km.). Met een afwisseling van snelle stroken en meer technische gedeeltes en een waaier aan heel verschillende uitdagingen bieden de chronoritten de toeschouwers heel wat mogelijkheden om het parcours van op verschillende plaatsen te bekijken. De deelnemers zullen zich helemaal kunnen laten gaan, zonder zich zorgen te moeten maken over het beschadigen van hun wagen. Op het programma staan vier lussen, met een start om 8u30. Dat geeft de rallyliefhebbers ruim de tijd om op verschillende punten langs het parcours het spektakel te bewonderen. De Master Finale is voorbehouden voor de deelnemers die om 16 uur de top-10 vormen, en wordt net voor de Super Finale gehouden, die dan weer wordt afgewerkt door de vijf besten. In de paddock zijn er niet alleen heel wat animaties voorzien, het publiek kan er zich ook helemaal onderdompelen in de rallysfeer, door de assistenties van dichtbij gade te slaan en een praatje te maken met de deelnemers.

Rally: voor één keer zijn het rallywagens die het in Francorchamps tegen elkaar opnemen. DG Sport beperkt het deelnemersveld tot 60 wagens: veertig moderne wagens worden verdeeld in klasse 1 (R2, R3, GT en Groep M) en klasse 2 (R5, RRC, S2000 en WRC) en twintig historics (gebouwd tussen 1973 en 1987, waaronder dus de oude Groep B’s) vormen klasse 3. De selectie gebeurt op basis van een uitnodiging, waarbij DG Sport de kwaliteit van het materiaal als doorslaggevende factor zal hanteren.

Show: het sleutelwoord van het evenement, ook volgens Christian Jupsin: “We willen een vernieuwend spektakel organiseren, dat tegelijk verbluffend, leuk en absoluut veilig is, en dat aanbieden tegen een redelijke prijs: 15 euro, gratis voor de dames en kinderen onder de 12 jaar. Robert Vandevorst heeft het parcours zo uitgetekend dat de rijders hun enthousiasme de vrije loop kunnen laten en het publiek maximaal kunnen entertainen. We houden er ook aan om schitterende auto’s te laten rijden, in handen van toprijders. Die naar Francorchamps brengen is de opdracht van Marc Duez, die zich 110 procent voor de zaak inzet. De contacten die hij al wist te leggen zijn veelbelovend… maar we willen het vel van de beer niet te vroeg verkopen en nu al uitzonderlijke wagens of uiterst getalenteerde rijders aankondigen. Alles op zijn tijd! Nu zijn we al simpelweg blij en trots te kunnen aankondigen dat de eerste Francorchamps Rally Show zal doorgaan op 30 november en 1 december en dat alles er nu al zeer goed uitziet. We zullen snel heel wat meer informatie kunnen verstrekken…”

De conclusie is dan ook eenvoudig: dit is een weekend dat alle autosportliefhebbers nu al in hun agenda mogen aankruisen! Voor meer informatie : www.rallyshow.eu

Nieuwsarchief 2011 - 2015

Nieuwsarchief 2002 - 2010

laatste nieuws