www.shakedown.be - rallysport in belgië

Alltec Seys

TVB

Diger

ARD Service

HomeNieuwsHomeHomeHomeHomeHomeHome
www.shakedown.be - rallysport in belgië

Omloop Review: Mission accomplished voor DG Sport
11.09.2013 - 20:41, persbericht

De Omloop van Vlaanderen was de gelegenheid bij uitstek om de draad weer op te nemen na een lange onderbreking van twee maanden. De rally die over twee dagen liep had twee nocturnes op vrijdag. Cédric lag de ganse nacht aan de leiding van de R2 categorie en kon dan ook 's anderendaags genieten van een ideale startpositie.

Maar met 14 etappes was alles nog mogelijk. Cédric is het gewend om met Xavier Baugnet te vechten en liet de drie tegenstanders het tegen elkaar opnemen achter zich. Ghislain De Mevius was niet van plan om te lossen. Na de eerste ronde stonden de drie mannen op drie seconden van elkaar, met Cédric nog steeds aan de leiding. Maar na een fout in de 6e etappe moest Cédric Xavier Baugnet laten voorgaan. Hij kon enkel maar het duel tussen Baugnet en De Mevius observeren vanop afstand.

Maar Cédric speelde het spel slim en zette niet alles op alles om zijn tegenstanders in te halen. En net wanneer hij stilletjes aan voorsprong begon te nemen op Ghislain maakte Baugnet een fout en bleef haken met een wiel in de 12e etappe. De Mevius lag nu op kop, maar met amper 11 seconden voorsprong op Cédric, op 4 etappes van de aankomst. Cédric was vastbesloten om de druk op te voeren en vertraagde niet. Zelfs toen Ghislain zijn voorsprong vergrootte tot 15'' net voor de laatste etappe, gaf Cédric zich nog niet gewonnen ! Maar hij kon toen nog niet weten dat Ghislain een touw ging raken en daar een band zou bij inschieten in de laatste kilometers van de rally !

Cédric en Jérôme staan aan kop en doen het uitstekend in het kampioenschap. Enkel Van Der Marel kan het team DG Sport nog inhalen, hij heeft 25 punten alwaar DG Sport er 36 heeft. De andere concurrenten hebben er minder dan 20 want ze hebben allen een blanco resultaat. Als Cédric en Jérôme erin slagen 10 punten voorsprong te behouden na de East Belgian Rally, zouden ze de titel al kunnen binnen halen nog voor ze naar de Condroz trekken. Wie doet hen dat na ?

Nieuwsarchief 2011 - 2015

Nieuwsarchief 2002 - 2010

laatste nieuws