www.shakedown.be - rallysport in belgiŽ

Alltec Seys

TVB

Diger

ARD Service

HomeNieuwsHomeHomeHomeHomeHomeHome
www.shakedown.be - rallysport in belgiŽ

Complete voorbeschouwing 13de Hemicuda Rally
11.09.2013 - 20:45, jdh - foto bonte

De Hemicuda Rally gaat dit jaar wat vroeger door en komt daarmee pal tussen de Omloop van Vlaanderen en Rally van Linter te liggen, wat duidelijk invloed heeft gehad op het aantal deelnemers. Ook de terugkeer van de 6u van Kortrijk, die verschillende piloten als vervangende wedstrijd in het najaar kiezen, kan het naar West-Vlaamse normen lage aantal van 83 inschrijvingen verklaren. Toch wisten Autostal Hemicuda en Autostal Atlantic enkele leuke namen naar Koekelare te lokken.

Zo stapt Patrick Snijers van de Porsche opnieuw in de Schmid-BMW 130i, waarmee hij meteen ťťn van de topfavorieten voor de overwinning is. 'De Lange' zal op een wellicht vettig parcours vooral de Lancers Evo X R4 van Claude Bal en Bert Coene moeten vrezen. Ook thuisrijder Thierry Dekoninck (Lancer Evo 7) en Koen Lauwaert (Clio R3) mogen we in de voorste gelederen verwachten. Laatstgenoemde vormt een ideale referentie voor de Nederlander Jeroen Swaanen, die een CitroŽn DS3 R3 komt testen. Oa. Taveirne (Lancer Evo 9), Heyrick (Impreza), Taylor (Forester) en T'Joens (Impreza) vullen het uitgebreide 4x4-veld aan, Maertens (BMW M3 E36), Merlevede (BMW M3 E30), Hoorne (BMW E30) en Ceenaeme (BMW M3 E46) zijn dan weer de blikvangers bij de moderne achterwielaangedreven wagens.

Voorafgaand nemen bijna 30 Historics de start met enkele sterkhouders uit de Omloop van Vlaanderen in de hoofdrol, weliswaar met andere wapens. Wouter Lievens stapt opnieuw in de Manta waarmee hij al twee keer won in Koekelare terwijl Tobi Vandenberghe het potentieel van de Alltec Seys-Kadett C komt tonen. Met verder oa. Lagae (Escort MK 2), Tytgat (Manta) en thuisrijders Declerck (Ascona) en Dereu (BMW E21) aan de start lijkt een spannende strijd verzekerd. (deelnemerslijst)

Parcours & Timing
De Hemicuda Rally blijft noodgedwongen uit twee verschillende proeven bestaan maar wordt met 75 km KP wel een stuk korter dan vorig jaar. KP Koekelare blijft behouden maar de rondkoers op Kortemark wordt opnieuw in de versie 2011 gereden, weliswaar hertekend en korter. Iets na 8u gaat de eerste wagen in Koekelare van start voor vier ronden van twee proeven met daarna nog een vijfde passage in Kortemark. (timing - KP Koekelare - KP Kortemark)

Rallycentrum
Het rallycentrum bevindt zich op de terreinen van Bouwmaterialen Willaert in Koekelare. Zowel regroup, servicepark als podium bevinden zich op dezelfde site nabij het centrum. Je kunt er zaterdag al terecht voor de technische controle.

  Website organisatie: www.hemicuda.be

Nieuwsarchief 2011 - 2015

Nieuwsarchief 2002 - 2010

laatste nieuws