www.shakedown.be - rallysport in belgië

Alltec Seys

TVB

Diger

ARD Service

HomeNieuwsHomeHomeHomeHomeHomeHome
www.shakedown.be - rallysport in belgië

R5 wordt de referentie in het BRC, enkel 2WD in Criterium
14.09.2013 - 20:30, persbericht bfo-brc

Het BFO Belgian Rally Championship stelt het goed, wat niet wil zeggen dat er geen ruimte voor verbetering is. Om in te spelen op de ontwikkelingen op internationaal niveau en om te vermijden dat het kampioenschap gedomineerd wordt door één piloot met een WRC, zal het reglement voor 2014 een aantal wijzigingen ondergaan.

Het is duidelijk dat de wagens in de categorie R5 zowel internationaal als nationaal de referentie zullen worden, niet in het minst omdat zowel de aankoopprijs als de running cost strikt gelimiteerd is. De bestellingen voor een R5 stromen binnen bij de constructeurs.

WRC's blijven toegelaten, maar scoren minder punten
Zowel de RACB als de promotor van het BFO BRC willen de wagens van de nieuwste generatie meer kansen bieden in de titelstrijd. Daarom werd beslist dat WRC-wagens vanaf 2014 enkel de punten scoren van het algemeen klassement zonder toevoeging van punten in de klasse. Buitenlandse deelnemers en privé-piloten met een WRC, zowel de oude generatie tweeliters als de 1.6 WRC's, blijven welkom in het BFO BRC.

Alle resultaten tellen
Om de trouw aan wedstrijden van het BFO BRC te belonen, zullen in 2014 alle resultaten mee tellen in de stand van het kampioenschap. Er zullen geen schrapresultaten gehanteerd worden. De kalender van 8 wedstrijden blijft behouden.

Enkel 2WD in het Criterium
Wat het RACB Rally Criterium betreft, blijft de kalender hetzelfde, waarbij de Bianchi Rally verschuift naar de maand juni. De belangrijkste wijziging betreft het feit dat 4x4's, net zoals al het geval is voor de GT's, niet meer toegelaten worden in het RACB Criterium, dat immers in het leven geroepen werd om een betaalbare opstap te bieden naar het nationale niveau.

Na overleg met de organisatoren tijdens de Omloop van Vlaanderen, werden deze voorstellen door de WG Rally overgemaakt aan de RACB, die ze zal integreren in het reglement voor 2014.

Nieuwsarchief 2011 - 2015

Nieuwsarchief 2002 - 2010

laatste nieuws