www.shakedown.be - rallysport in belgië

Alltec Seys

TVB

Diger

ARD Service

HomeNieuwsHomeHomeHomeHomeHomeHome
www.shakedown.be - rallysport in belgië

Hemicuda Review: Winst en verlies bij LC Racing
18.09.2013 - 19:24, persbericht

Afgelopen weekend werd in en rond Koekelare de Hemicuda Rally verreden. Aangezien beide LC Racing piloten binnen een straal van 10 km van het rallycentrum wonen, kunnen we dus terecht van de thuisrally van het team spreken. Met slechts 2 verschillende proeven was er niet veel variatie in het parcours, maar de weergoden zorgden ervoor dat vooral de rondkoers in Kortemark er verraderlijk bijlag op zondagmorgen.

Helaas liet piloot Pieter Cailliez zich ook daar betrappen op een zeldzaam foutje. In een snelle waaier brak de achterkant van de Clio fel uit en kon Pieter de wagen ondanks verwoede pogingen niet meer houden. De Clio Williams belandde in de gracht en met schade aan de achterflank moest de strijd gestaakt worden alvorens er een tijd op de tabellen stond.

Ook voor Koen Lauwaert verliep de eerste ronde niet zonder miniem tijdverlies. Na een snel stuk op KP 2 ging de achterkant van de Clio R3 tijdens een felle remzone aan het dansen en sloeg de motor af. Niettemin kon Koen na de eerste ronde als vijfde algemeen en eerste voortrekker de servicezone bereiken, met 3 seconden achterstand op Taveirne en met een bonus van 9 tellen op Nederlands kampioen Swaanen in de DS3. Al snel zou echter blijken dat de top 3 niet haalbaar zou zijn: de beide Mitsubishi’s Evo X R4 konden optimaal profiteren van hun 4x4 en tegen de meer dan dubbel zo krachtige BMW 130 van Patrick Snijers had Koen ook geen verhaal. Terwijl Swaanen steeds meer terrein moest prijsgeven, bleek Jimmy Taveirne de strijdmakker te worden voor de vierde plaats. Na kp 6 scheidde slechts 1 luttele seconde beide piloten, maar door een lekke band voor KP 7 verloor Taveirne bijzonder veel tijd. Er restte Koen niets anders dan geconcentreerd blijven rijden en hier en daar het spektakel te verzorgen om zo de vierde plaats algemeen en de winst in klasse 3G veilig te stellen. Het beste resultaat dit jaar algemeen voor Koen!

De volgende rally wordt de TBR Rally, waar de Clio R3 zeker aan de start verschijnt. Of de Clio Williams op tijd zal hersteld zijn, was op dit moment nog niet duidelijk…

Nieuwsarchief 2011 - 2015

Nieuwsarchief 2002 - 2010

laatste nieuws