www.shakedown.be - rallysport in belgië

Alltec Seys

TVB

Diger

ARD Service

HomeNieuwsHomeHomeHomeHomeHomeHome
www.shakedown.be - rallysport in belgië

Patrick Diels zegeviert in Rally van Linter
22.09.2013 - 21:48, jdh

De Rally van Linter is gewonnen door streekrijder Patrick Diels in een BMW M3. Na twaalf proeven had hij 14" voorsprong op Erik Degeling (Lancer Evo 6), Stefaan T'Joens (Impreza) werd derde en winnaar in Divisie 1-2. Reginald Delmarche (Kadett) was de beste bij de Historics.

De wedstrijd leek op een mooi duel uit te draaien tussen de BMW's van Kris Cools en Patrick Diels. Cools, voor het eerst in actie met de BMW 130i van Schmid Racing, had in de eerste twee proeven telkens één seconde bonus op Diels. Het sterke debuut van Cools werd helaas gestopt op weg naar KP 3 toen de motor stukging. Diels nam het commando over maar tijdsverlies op KP 3 deed Eddy Vandevelde (Subaru Impreza) even van de leidersplaats proeven. De BMW-rijder zette de situatie snel recht en werd even later van zijn naaste belager verlost. Vandevelde moest opgeven en ook Erik Degeling kon Diels niet meer bedreigen. De Lancer-piloot strandde na 12 proeven op 14" van Diels die een eerste algemene overwinning mocht vieren.

Stefaan T'Joens mocht met zijn Subaru Impreza mee op het podium en toonde zich ook ongenaakbaar in Divisie 1-2. Erik Deveux (Lancer Evo X) werd vierde voor F2-winnaar Erik Vanwinkelen (Opel Astra). Reginald Delmarche (Kadett) was de beste bij de Historics voor Laporte (Ascona) en Verhaeghe (Escort MK 1), de enige twee andere Historics aan de finish. In Divisie 1-2 mochten Buntinx (Corsa) en Schuermans (Corsa) T'Joens flankeren op het podium in Divisie 1-2.

  Uitslagen

Nieuwsarchief 2011 - 2015

Nieuwsarchief 2002 - 2010

laatste nieuws