www.shakedown.be - rallysport in belgië

Alltec Seys

TVB

Diger

ARD Service

HomeNieuwsHomeHomeHomeHomeHomeHome
www.shakedown.be - rallysport in belgië

EBR Preview: Tuur Vanden Abeele wil moraal opkrikken
24.09.2013 - 19:17, persbericht

Amper drie weken na de Omloop van Vlaanderen, zal Tuur Vanden Abeele aan de start staan van de volgende manche van het Belgische kampioenschap, de East Belgian Rally (EBR). Na de nodige pech in de vorige rally’s hoopt de Kortrijkzaan in de Oostkantons het moraal op te krikken in zijn Mitsubishi Lancer Evo VII Groep A.

De twee eerste rally’s met de nieuwe wagen waren geen groot succes. In de Rallye de la Famenne kreeg Vanden Abeele af te rekenen met remproblemen en ook in de Omloop van Vlaanderen speelden de remmen parten. Bovendien had Vanden Abeele het gevoel dat de wagen niet genoeg vermogen genereerde. “De voorbije weken hebben we de auto op de testbank gezet”, aldus Vanden Abeele. “Mijn gevoel was juist. Er ontbrak paardenkracht. Het voorbije weekend hebben we de wagen opnieuw getest en de mapping en programmering aangepast en nu voelt de wagen aan als een raket.”

Vanden Abeele kijkt dan ook enorm uit naar de EBR. “Het is een fantastische rally die ik al een paar keer gereden heb”, aldus de Mitsubishi-rijder die vorig jaar in de Volkswagen Polo s2000 nog twaalfde eindigde in de EBR. “Doelstellingen heb ik niet echt. Een top tien behoort tot de mogelijkheden. Bovendien kan het vooraan heel spannend worden zonder echte toppers als Freddy Loix of Pieter Tsjoen aan de start. Maar wij willen vooral het moraal opkrikken en vertrouwen opdoen, want door de remproblemen missen we dat een beetje.”

De East Belgian Rally is de zevende en voorlaatste manche van het Belgische rallykampioenschap. Die wordt zaterdag verreden in en rond het Duitstalige Sankt-Vith. Er moeten 13 proeven worden afgewerkt, goed voor 150 wedstrijdkilometers. ’s Ochtends rijdt het nummer 1 om negen uur over het startpodium. De finishvlag valt om kwart voor elf ’s avonds.

Nieuwsarchief 2011 - 2015

Nieuwsarchief 2002 - 2010

laatste nieuws