www.shakedown.be - rallysport in belgiŽ

Alltec Seys

TVB

Diger

ARD Service

HomeNieuwsHomeHomeHomeHomeHomeHome
www.shakedown.be - rallysport in belgiŽ

East Belgian Rally: De favorieten houden de druk af
24.09.2013 - 19:22, persbericht bfo-brc

Eťn World Rally Car domineerde het Kampioenschap van BelgiŽ 2013, maar deze keer zal de Ford Focus WRC van Freddy Loix niet bovenaan de tabellen staan. De kersverse kampioen spaart zijn budget voor de Condroz Rally en... de Ford Focus WRC ging afgelopen weekend in vlammen op tijdens een wedstrijd in Frankrijk. In de East Belgian Rally wordt de fakkel overgenomen door twee piloten die hun eerste wedstrijd van het jaar zullen rijden met een Subaru Impreza WRC, maar allebei schuiven ze de favorietenrol liefst door naar de anderen.

Kris Princen heeft op papier met de Subaru Impreza WRC S9 de beste wagen van het veld, maar de Truienaar start zaterdag in de eerste plaats om de wagen onder de knie te krijgen voor de Condroz Rally. "Ik heb 12 jaar niet meer gereden met een WRC, maar ik leg mezelf geen druk op. Deze wedstrijd is in de eerste plaats een kennismaking met de Impreza WRC S9 van mijn copiloot Peter Kaspers. Ik heb het zo druk in mijn zaak dat ik niet eens gevolgd heb wie er aan de start zal komen. We gaan onze eigen wedstrijd rijden en dan zien hoe ver we kunnen komen, maar natuurlijk kijk ik ernaar uit om met de Subaru op dit prachtige parcours te rijden," vertelt Kris Princen.

Chris Van Woensel begon aan het seizoen met de BMW 130i die in Sankt-Vith bestuurd zal worden door Jean-Pierre Vande Wauwer. Van Woensel verschijnt aan de start met zijn nieuwste aanwinst: een Subaru Impreza WRC S5. "Ik heb nog geen meter met de Impreza WRC gereden en dat zal ook niet meer gebeuren voor de wedstrijd, want de wagen moet deze week in Engeland nog gekeurd worden. We kochten de Impreza in Frankrijk van Michel Bonfils. De wagen werd recent helemaal gereviseerd bij First Motorsport, dus de basis lijkt goed. De East Belgian Rally beschouwen we als een testsessie om te zien wat het niveau van de wagen is. Met een WRC uit 1999 zijn we op het vloeiende parcours van de East Belgian Rally trouwens zeker niet bij voorbaat gewonnen van de snelle Super 2000's. Vorig jaar kon ik het Stťphane Lhonnay immers knap lastig maken met de BMW. Finishen is de eerste opdracht en stelselmatig het tempo opbouwen," aldus Chris Van Woensel.

Nieuwsarchief 2011 - 2015

Nieuwsarchief 2002 - 2010

laatste nieuws