www.shakedown.be - rallysport in belgiŽ

Alltec Seys

TVB

Diger

ARD Service

HomeNieuwsHomeHomeHomeHomeHomeHome
www.shakedown.be - rallysport in belgiŽ

EBR Preview: Hermen Kobus extra gemotiveerd na opleiding
24.09.2013 - 19:25, persbericht

Hermen Kobus en Erik de Wild behoren al het ganse seizoen tot de smaakmakers van het BFO Belgian Rally Championship, maar het Nederlandse duo werd al enkele malen door mechanische pech van een topresultaat gehouden. Enkele weken geleden was Hermen Kobus op weg naar een podiumplaats en de overwinning in Klasse 2 in de Omloop van Vlaanderen toen een aandrijfas brak. Maar, de piloot uit Lichtenvoorde staat ook zaterdag weer supergemotiveerd aan de start van de East Belgian Rally in Sankt-Vith. In de Oostkantons liggen 13 prachtige klassementsproeven te wachten op de Ford Fiesta S2000.

Na de Omloop van Vlaanderen reisden Hermen Kobus en Erik de Wild af naar ItaliŽ om er een intensieve tweedaagse stage te volgen bij Vittorio Caneva, een referentie die al vele rallykampioenen sneller maakte. "De opleiding was ongelofelijk interessant en intensief. Twee dagen lang werd een fantastisch mooie en technische weg door de bergen bocht per bocht geanalyseerd om de meest efficiŽnte rijlijn te vinden. Via telemetrie werden de prestaties ontleed. Ik heb al bewezen een zeker niveau te hebben, maar bij Vittorio wordt echt alles weer helemaal in vraag gesteld. Het is heel boeiend om jezelf in vraag te stellen en te zoeken naar details die je kan verbeteren. Ook voor Erik, mijn copiloot, was er een persoonlijke stage. Kortom, we keerden terug uit ItaliŽ met een pak tips en aanbevelingen. Die willen we nu stap voor stap integreren in onze nota's. Het parcours van de East Belgian Rally, met veel blinde bochten en technische bochtencombinaties aan hoge snelheid, is ideaal om een aantal tips in de praktijk om te zetten," vertelt Hermen.

In klasse 2 nemen Hermen en Erik het op tegen Vincent Verschueren (VW Polo) en Philip Cracco (Ford Fiesta R5), maar een podiumplaats algemeen lijkt zeker niet onmogelijk...

Nieuwsarchief 2011 - 2015

Nieuwsarchief 2002 - 2010

laatste nieuws