www.shakedown.be - rallysport in belgië

Alltec Seys

TVB

Diger

ARD Service

HomeNieuwsHomeHomeHomeHomeHomeHome
www.shakedown.be - rallysport in belgië

6u van Kortrijk schakelt versnelling hoger
24.09.2013 - 19:35, persbericht

24 november is het D-day voor Autostal Groeninghe, want dan wordt de autorally “6 uren van Kortrijk” voor het eerst sinds 1987 opnieuw georganiseerd. Exact twee maanden voor het grote evenement, draait de organisatie op volle toeren om er een onvergetelijk gebeuren van te maken. Er wordt momenteel hard gewerkt om de 6 uren van Kortrijk uit te bouwen tot een topattractie voor deelnemers, toeschouwers en omwonenden. Sinds kort zijn alle nodige vergunningen in het bezit, en kan er dus een versnelling hoger worden geschakeld.

De deelnemers zullen hun hart kunnen ophalen aan een uitdagend, gevarieerd en compact parcours rond Kortrijk. Daarbij was veiligheid voor toeschouwers en deelnemers prioritair. Er werden vier verschillende klassementsproeven uitgetekend: KP Bosschaert, KP Climawest, KP Mydibel en KP Monserez. Die proeven worden respectievelijk verreden in de omgeving van Kooigem, Bellegem, Tombroek en Aalbeke. Het afgesloten parcours is goed voor meer dan tachtig kilometer tegen de klok, waarvan 5 procent onverhard.

Ook voor de toeschouwers heeft deze 6 uren van Kortrijk veel te bieden. Het epicentrum bevindt zich in het hartje van de historische Guldensporenstad, met het podium in de schaduw van het Belfort op de Grote Markt. Er is het hele weekend veel te beleven voor het hele gezin, met op zaterdag 23 november de technische controle en ’s avonds een spetterend optreden, en op zondag 24 november uiteraard de rally. Het servicepark wordt uitgebouwd op de Graanmarkt, het Casino- en Conservatoriumplein. De toegang op de Grote Markt van Kortrijk, het servicepark en de klassementsproeven is volledig gratis.

“Het is een grote uitdaging om de 6 uren van Kortrijk terug leven in te blazen. Gelukkig kunnen we rekenen op een gemotiveerd team van mensen met een warm hart voor de rallysport”, aldus bezieler Tuur Vanden Abeele. Twee maanden vooraf kan de organisatie reeds kwijt dat de echte rallyfan aan zijn trekken zal komen. We zijn er van overtuigd dat een goed gevuld en gevarieerd deelnemersveld aan de start zal verschijnen, met enkele nationale sterren in absolute topwagens. Geďnteresseerde deelnemers kunnen zich maar beter snel inschrijven.

Alle informatie is te vinden op de website van de 6 uren van Kortrijk, www.rallykortrijk.be. Vanaf 1 oktober zullen de inschrijvingsformulieren voor de deelnemers op dit adres beschikbaar zijn. De organisatie wenst bij deze eerste publieke communicatie iedereen die meewerkt aan het project uitdrukkelijk te bedanken. Dank alvast aan alle sponsors, de stadsbesturen van Kortrijk, Zwevegem, Menen en Moeskroen, en de politiezones Vlas, Grensleie, Mira en Zone de Police Mouscron.

Nieuwsarchief 2011 - 2015

Nieuwsarchief 2002 - 2010

laatste nieuws