www.shakedown.be - rallysport in belgiŽ

Alltec Seys

TVB

Diger

ARD Service

HomeNieuwsHomeHomeHomeHomeHomeHome
www.shakedown.be - rallysport in belgiŽ

EBR Preview Junior BRC: Thierry Neuville als referentie
24.09.2013 - 19:59, persbericht bfo-brc

Het spektakel in de East Belgian Rally zal vooral geleverd worden door de R2's, de snelle voortrekkers waarmee ook de deelnemers aan het Junior BRC strijden om de punten. Elk van de 13 klassementsproeven zal een sprint worden, want een Junior die de snelste tijd klokt krijgt een extra bonuspunt. Maar, met Thierry Neuville, niet te vergeten ook nog altijd een Junior, aan het stuur van een Ford Fiesta R2, wordt dat niet evident.

In het Junior BRC heeft Matthias Boon de leiding in handen, met 2 punten voorsprong op Timo van der Marel. De Leuvenaar start in de East Belgian Rally wel met een Peugeot 208 R2, de wagen die dit seizoen uitgroeide tot de referentie in de categorie. Maar, Van der Marel is bezig aan een topseizoen en kan volledig bevrijd aan de start komen, aangezien hij de eindzege in de Fiesta SportTrophy al op zak heeft. In de Zwitserse Fiesta SportTrophy, ook van de partij in Sankt-Vith, heeft Thibault Radoux, voorlopig zesde, de titel binnen bereik.

Polle Geusens heeft de voorbije wedstrijden wat punten laten liggen, maar de CitroŽn-piloot is zeker in staat om vooraan mee te draaien, net als Quentin Collignon, de revelatie van de voorbije twee wedstrijden, en Ghislain de Mevius, die de Omloop van Vlaanderen domineerde met zijn 208 R2.

In de tussenstand moeten we zeker uitkijken naar de prestatie van Guillaume de Mevius, het jongere broertje van Ghislain. Aangezien er drie deelnemers zijn in de categorie R1, kan hij deze keer wel de volle punten scoren. Guillaume neemt het in R1 met zijn Renault Twingo op tegen Julie Devalet, die de categorie won in Ieper met haar CitroŽn DS3, en Sylvain Cornuz met een Ford Fiesta. Aan strijd bij de jongeren van het Junior BRC zal het niet ontbreken, want ook Adrian Fernťmont, Kevin Van Deijne, Tom Van Rompuy, Yannick Neuville, de broer van Thierry, Guillaume De Ridder en jamie Brown zullen het beste uit hun Ford Fiesta R2 willen halen, terwijl Pieter-Jan Michiel Cracco en MichaŽl Bourgeois goed gewapend zijn met hun Peugeot 208 R2.

Nieuwsarchief 2011 - 2015

Nieuwsarchief 2002 - 2010

laatste nieuws