www.shakedown.be - rallysport in belgiŽ

Alltec Seys

TVB

Diger

ARD Service

HomeNieuwsHomeHomeHomeHomeHomeHome
www.shakedown.be - rallysport in belgiŽ

EBR Review: BFO Award voor Yannick Neuville, broer van
29.09.2013 - 21:03, persbericht bfo-brc

Na afloop van elke manche van het BFO Belgian Rally Championship wordt een van de deelnemers aan het Junior BRC extra in de bloemen gezet. De BFO Award is uitgegroeid tot een gegeerde bekroning, want de laureaat krijgt immers een gratis deelname aan de volgende wedstrijd van het Belgisch kampioenschap, in dit geval de Condroz Rally, de klassieke afsluiter van het seizoen in Hoei.

Nogal wat jongeren reden zich in de Oostkantons in de kijker. Matthias Boon domineerde het Junior-klassement, Timo Van der Marel won voor de vijfde keer op rij de Fiesta Trophy en Polle Geusens puurde het maximum uit zijn CitroŽn C2-R2, maar stuk voor stuk waren hun prestaties de bevestiging van een eerder ontvangen BFO Award.

De grote verrassing kwam van Yannick Neuville, niemand minder dan de broer van Thierry. In zijn allereerste optreden in het Belgisch kampioenschap met een Ford Fiesta R2, reed de 22-jarige piloot een foutloze wedstrijd, goed geholpen door de nota's van vader Alain.

"Ik had het echt niet verwacht. We hebben dit jaar de Rally van Luxemburg gereden met de Fiesta R2, maar dit resultaat overtreft mijn verwachtingen. We waren de ganse dag goed mee in de kopgroep van de Fiesta Sport Trophy. Ik moet Thierry zeker bedanken voor de tips die hij me vooraf en tijdens de wedstrijd heeft gegeven. Echt, dit wordt een familiefeestje vanavond!," lachte Yannick, compleet verrast met de erkenning voor zijn mooie wedstrijd.

Nieuwsarchief 2011 - 2015

Nieuwsarchief 2002 - 2010

laatste nieuws