www.shakedown.be - rallysport in belgiŽ

Alltec Seys

TVB

Diger

ARD Service

HomeNieuwsHomeHomeHomeHomeHomeHome
www.shakedown.be - rallysport in belgiŽ

EBR Review: Verschueren pakt tweede titel in Super 2000
29.09.2013 - 21:05, persbericht

De geschiedenis herhaalt zich. Een jaar geleden veroverde Vincent Verschueren in Sankt-Vith de Belgische titel in Klasse 2. Dit weekend deed de GoDrive piloot het nog eens over. Met een tweede plaats in de categorie verzamelde Vincent Verschueren met zijn Volkswagen Polo S2000 voldoende punten om zijn titel te verlengen.

De Volkswagen Polo Super 2000, destijds grotendeels ontwikkeld op de baantjes in de Oostkantons, kreeg van de organisatoren van de East Belgian Rally de eer om met het nummer 1 van start te gaan. Een unieke situatie voor Vincent Verschueren, die na de eerste vijf proeven op de vierde plaats stond.

"Het is tof om als eerste te mogen starten, maar het bezorgt me geen extra stress," lachte Vincent. "Ik zit echt aan het maximum van onze VW Polo S2000. Ik weet niet waar ik nog een paar seconden zou kunnen winnen. Ik ga natuurlijk proberen om Hermen Kobus achter me te houden, maar dat zal niet eenvoudig worden..."

In de namiddag moest Vincent, opnieuw genavigeerd door Francis Caesemaeker, zijn rivaal Hermen Kobus laten passeren, maar de GoDrive-piloot stuurde zijn VW Polo S2000 wel naar de vierde plaats algemeen en de Belgische titel in de categorie. "In het donker hebben we het tempo heel hoog gehouden, want Anthony Martin kwam ook nog aandringen. Voor het tweede jaar op rij pakken we de titel in Super 2000 met de "oudste" S2000 van het volledige veld. Dankzij onze vierde plaats lopen we ook drie punten in op Melissa Debackere. Het wordt een spannende strijd in de Condroz Rally voor de titel van vice-kampioen van BelgiŽ. Dat is onze doelstelling voor de laatste wedstrijd van het seizoen."

Nieuwsarchief 2011 - 2015

Nieuwsarchief 2002 - 2010

laatste nieuws