www.shakedown.be - rallysport in belgië

Alltec Seys

TVB

Diger

ARD Service

HomeNieuwsHomeHomeHomeHomeHomeHome
www.shakedown.be - rallysport in belgië

Rallye de Wallonie: Etienne Lerson over de voorziene wijzigingen
16.03.2011 - 12:00, persbericht

Voor het tweede opeenvolgende jaar zullen de piloten van het kampioenschap van Nederland deelnemen aan de rally van Wallonië. De 28ste editie kondigt zich andermaal onder een goed gesternte aan, temeer omdat de organisatoren hun bekende troeven uitspelen : hun onthaal, het parcours en de show vrijdagavond op de Citadelle. Kortom tot tijdens het Paasweekend!

Terwijl het Belgische rallykampioenschap dit weekend van start gaat, stellen de organisatoren uit Namen verrast vast dat ze ondanks de zware inspanningen i.f.v. een parcoursvernieuwing eigenlijk ook reeds zo goed als klaar zijn met hun proef. “We hebben inderdaad toch behoorlijk ons werk gehad stelt Etienne Lerson, de voorzitter van de Automobielclub van Namen. Ons motto was immers het parkoers te hernieuwen, maar tegelijk ook de overlast tijdens het Paasweekend te minimaliseren. Opmerkelijk is dat we daarvoor zelfs konden rekenen op de medewerking van de verschillende parochies, die het schema van hun missen aanpasten aan de timing van de rally ! Aan hun allen dus onze welgemeende dank. Hoewel het voor een Belgische organisator tegenwoordig onmogelijk is om een totaal nieuw parkoers uit te werken, hebben we zodoende toch al het mogelijke gedaan om de deelnemers een aantal vernieuwingen aan te bieden.”

Dat werk heeft zich net niet vertaald in twee totaal nieuwe klassementsproeven: “Maar… het scheelde weinig, misschien lukt het volgend jaar. Ik denk dat de deelnemers alvast kunnen genieten van de nieuwe proef in Vedrin, die de rally zal afsluiten. In dat verband kan ik ook vermelden dat de twee étappes grotendeels omgekeerd werden, want de traditionele proeven van zondag worden deze keer op zaterdag afgewerkt en omgekeerd. En bovendien worden ook enkele proeven deze keer in omgekeerde richting gereden!”

Een omwenteling niet in het minst voor de deelnemers aan het Criterium en de pechvogels, die tijdens de vorige edities niet meer konden herstarten op zondag en die proeven dus nooit gereden hebben: “Ook de moeite om te vertellen", voegt Etienne Lerson er opgewekt aan toe. "De grote tent zal reeds één week voor de rally opgesteld worden, want tijdens het weekend van de verkenningen verwachten we daar alle teams op zaterdagavond (19u30) voor een gezamenlijke maaltijd, gevolgd door een gezellige avond die geanimeerd wordt door de groep Pink Size. Een nieuwigheid die we voor alle Belgische teams aanbieden tegen democratische prijzen en die zelfs gratis is voor al de buitenlandse teams die op dat moment hier zullen zijn i.f.v. hun nota’s. Kortom het niet de bedoeling extra inkomsten te realiseren, maar samen te genieten van een fijne avond en even de stress eigen aan een rally opzij te zetten".

Stress, zal er wel weer zijn op vrijdagavond tijdens de super-show-speciale op de Citadel, die eveneens enkele innovaties ondergaat: “Hoewel we de spanning daaromtrent nog even in petto houden, kunnen we wel al vertellen dat we het publiek tijdens de show die zoals steeds reeds in de late namiddag zal beginnen, zullen trakteren op een totaal nieuw spektakel, met een paar verrassingen die we eerstdaags zullen onthullen. Verder kunnen we nu ook reeds bevestigen dat alle deelnemers - ook die van het Criterium - opnieuw in omgekeerde volgorde deze unieke show-proef op vrijdagavond zullen afwerken.”

Nieuwsarchief 2011 - 2015

Nieuwsarchief 2002 - 2010

laatste nieuws