www.shakedown.be - rallysport in belgiŽ

Alltec Seys

TVB

Diger

ARD Service

HomeNieuwsHomeHomeHomeHomeHomeHome
www.shakedown.be - rallysport in belgiŽ

EBR Junior BRC: Boon in pole position naar de Condroz
29.09.2013 - 21:06, persbericht

In de East Belgian Rally, de zevende manche van het BFO Belgian Rally Championship, namen de jongeren een groot deel van het spektakel voor hun rekening. Op het natuurlijke parcours voor piloten met een groot hart, waren de doortochten van de snelle voortrekkers ronduit indrukwekkend en met Thierry Neuville aan de start in een Fiesta R2 was iedereen erop gebrand om zich te meten met de WK-referentie.

Het beeld van de vorige wedstrijden werd bevestigd, want ook op deze proeven waren de Peugeots 208 R2 te sterk voor de concurrentie. Zelfs Thierry Neuville en Junior WRC-leider Pontus Tidemand, die beiden het maximum uit hun Fiesta's R2 puurden, slaagden er niet in om 208 R2's te verslaan. Logischerwijze gingen de Peugeot-rijders met de meeste punten lopen. Zo scoorde Ghislain de Mevius twee snelste tijden in het begin van de wedstrijd, maar Ghislain is de pechvogel van het seizoen, want kort na de middag moest hij zijn Peugeot aan de kant parkeren met een defecte koppeling. Matthias Boon werd niet meer bedreigd en reed naar de overwinning in het Junior BRC, waarmee hij een gouden zaak doet in het kampioenschap.

"De overstap naar de 208 R2 was een succes. De wagen is krachtiger en vooral stabieler dan mijn Fabia R2," vertelde Matthias. "Het is ook mooi dat ik Thierry Neuville achter me kon houden, maar Thierry heeft wel een prachtige wedstrijd gereden met zijn Ford. Ik had liever wat meer bonuspunten gescoord, maar Cťdric Cherain was ontketend. Hij kon vrijuit aanvallen, terwijl ik toch moest denken aan het Junior BRC."

Omdat Thierry Neuville door zijn FIA-prioritaire status niet in aanmerking komt voor punten in het Junior BRC, ging de tweede plaats naar Timo Van der Marel, die voor de vijfde keer op rij de sterkste was in de Fiesta SportTrophy. De Nederlander blijft trouwens uitstekend geplaatst in het kampioenschap, want hij scoorde zijn 91 punten in vijf wedstrijden, zodat hij nog maximaal kan scoren in de Condroz Rally, terwijl Boon daar zijn minst goede resultaat (3 punten) zal moeten schrappen.

Polle Geusens stuurde zijn CitroŽn C2-R2 Max naar een knappe derde plaats. De jonge piloot uit Lommel werd in Sankt-Vith genavigeerd door Fred Miclotte. "Ik heb enorm veel geleerd van Fred in deze wedstrijd," vertelde Polle. "Niet alleen op het vlak van nota's, want we hebben ook de afstellingen aangepast en in die configuratie was de CitroŽn duidelijk sneller. Maar, het is duidelijk dat de Peugeots op dit moment iets meer power hebben..."

Voor het kampioenschap was de opgave van Guillaume de Mevius op de tweede klassementsproef belangrijk, want de piloot van de Twingo R1 liet daardoor kostbare punten liggen. De vierde plaats in het Junior BRC ging naar Yannick Neuville, de 22-jarige broer van Thierry, die voor de eerste keer een manche van het BFO BRC afwerkte met een Ford Fiesta R2. Een mooi debuut dat beloond werd met de BFO Award. Thibault Radoux werd vijfde, maar dat was wel voldoende om de eindzege in de Zwitserse Ford Fiesta Trophy binnen te halen.

De zesde plaats ging naar Guillaume de Ridder, die in zijn eerste rallyseizoen duidelijk progressie blijft maken. Guillaume zal zich trouwens volgend weekend opnieuw meten met Pontus Tidemand in de WK Rally van Frankrijk. De overige punten werden gescoord door Pieter-Jan Michiel Cracco en Quentin Collignon.

Nieuwsarchief 2011 - 2015

Nieuwsarchief 2002 - 2010

laatste nieuws