www.shakedown.be - rallysport in belgiŽ

Alltec Seys

TVB

Diger

ARD Service

HomeNieuwsHomeHomeHomeHomeHomeHome
www.shakedown.be - rallysport in belgiŽ

EBR Review: Hermen Kobus tweede na fantastische eindsprint
29.09.2013 - 21:08, persbericht

Hermen Kobus en Erik de Wild hebben in de East Belgian Rally een indrukwekkende prestatie geleverd. Na een volledige dag achtervolgen, rukte het duo in de Ford Fiesta Super 2000 in de slotronde in het donker op van de vierde naar de tweede plaats, amper 17" achter de winnaar, zevenvoudig Belgisch kampioen Patrick Snijers. Een indrukwekkende prestatie op de moeilijkste klassementsproeven van het Belgisch kampioenschap in de Oostkantons.

Hermen Kobus ging, zoals altijd, met het mes tussen de tanden van start. Enkele kilometers voor het einde van de eerste proef in BŁllingen bleek de Fiesta S2000 een fractie sneller dan de Porsche van Snijers, maar uiteindelijk zou Hermen 35"8 verliezen...

"We zijn kort voor de finish aan hoge snelheid van de baan gegaan. Ik kwam een fractie te breed uit een bocht, we kwamen met het achterwiel in het gras en maakten een indrukwekkende schuiver, vlak langs de bomen en door een haag het veld in. Enerzijds hadden we veel geluk dat we niet raakten, maar het was een flinke opdoffer, want we stonden zwaar in het verlies," vertelde Hermen Kobus na de eerste ronde van vijf proeven. De piloot uit Lichtenvoorde was ondertussen al opgerukt van de 23ste naar de... 5de plaats, op 26"8 van leider Snijers.

De tijden van de Ford Fiesta Super 2000 waren indrukwekkend op de bijzonder technische en snelle proeven. Voor het ingaan van de slotronde, afgewerkt in het donker, fonkelden de ogen van navigator Erik de Wild: "We gaan vol voor een podiumplaats. We gaan maximaal aanvallen in het donker!"

De eindsprint was fabuleus, met drie snelste tijden op rij, waardoor Hermen Kobus de beste performer van de wedstrijd was met 5 snelste tijden op 13 proeven, tegenover 4 voor winnaar Snijers. Op KP 11 rukte de Fiesta S2000 op naar de derde plaats, waarna Hermen op de allerlaatste proef met een kanontijd nipt de tweede plaats kon overnemen van Chris Van Woensel, die met zijn Impreza WRC op 0"4 strandde.

"Het is gelukt! Dit is gewoon fantastisch," genoot Hermen Kobus van zijn stunt. "Omdat we prima nota's hadden gemaakt, kon ik voluit aanvallen. Het was onze bedoeling om Sťbastien Sturbois met zijn Corolla WRC van het podium te verdringen. Sturbois ging in de fout en met nog twee proeven te rijden waren we genaderd tot op 7"9 van de Subaru WRC van Chris Van Woensel. Ik had niet verwacht dat het mogelijk was, maar toen we voor de laatste proeven op 4"2 stonden, hebben we niet meer getwijfeld. Vol gas op de slotproef! En, het lukte. Hier tweede worden, met 0"4 voorsprong op Van Woensel en amper 17" achter Snijers, dat is fantastisch! De East Belgian Rally staat hoog aangeschreven in BelgiŽ, want alle piloten zeggen dat deze proeven de moeilijkste en mooiste van het kampioenschap zijn."

Nieuwsarchief 2011 - 2015

Nieuwsarchief 2002 - 2010

laatste nieuws