www.shakedown.be - rallysport in belgië

Alltec Seys

TVB

Diger

ARD Service

HomeNieuwsHomeHomeHomeHomeHomeHome
www.shakedown.be - rallysport in belgië

EBR Review: Vanden Abeele opnieuw genekt door remmen
30.09.2013 - 19:45, persbericht

Het avontuur van Tuur Vanden Abeele in de East Belgian Rally (EBR), de zevende manche van het Belgische Rallykampioenschap te Sankt-Vith, was van korte duur. Zijn Mitsubishi Lancer Evo VII Group A kende opnieuw remproblemen. Vanden Abeele trok nochtans gemotiveerd naar de Oostkantons. De Mitsubishi werd de voorbije weken flink onder handen genomen en genereerde meer paardenkracht dan in de Famenne en de Omloop van Vlaanderen. De Kortrijkzaan wou in de EBR moed putten na twee opeenvolgende opgaves.

“Maar op het einde van de eerste proef voelde ik de remmen opnieuw verdwijnen. Als ik hard genoeg doorduwde ging het wel”, aldus Vanden Abeele. “Maar op de verbindingsrit richting de tweede proef vielen de remmen helemaal weg.” Er zit niets anders op dan de Mitsubishi langs de kant van de weg te stallen. Ondanks de problemen, was er toch een lichtpuntje in het korte verhaal. “We voelden dat de wagen veel beter was dan in de vorige rally’s”, aldus Vanden Abeele. De Kortrijkzaan klokte ondanks de problemen een vijftiende tijd, en de tweede tijd in de klasse A8 op amper 2,3 seconden van de klasseleider Benoit Allart.

De winst in Sankt-Vith ging naar Patrick Snijers in een Porsche 997 GT3. Freddy Loix stond niet aan de start in de East Belgian Rally. Hij kroonde zich al tot kampioen in de Omloop van Vlaanderen. Volgende afspraak wordt de rally van de Condroz, de traditionele afsluiter van het Belgische rallyseizoen. Die vindt plaats van 1 tot 3 november in en om Huy.

Nieuwsarchief 2011 - 2015

Nieuwsarchief 2002 - 2010

laatste nieuws