www.shakedown.be - rallysport in belgiŽ

Alltec Seys

TVB

Diger

ARD Service

HomeNieuwsHomeHomeHomeHomeHomeHome
www.shakedown.be - rallysport in belgiŽ

EBR Review: Timothy Van Parijs eindelijk GT-kampioen
01.10.2013 - 19:22, persbericht

Ze hadden er niet meer op gerekend en het was geenszins een doelstelling dit seizoen, maar Timothy Van Parijs en Kurt Heyndrickx mochten na de finish van de East Belgian Rally een feestje bouwen. De Porsche 996 GT3 in de kleuren van Tabaknatie en Aarova werd immers Belgisch kampioen in Klasse 4. En de bemanning is al jaren kampioen van het rallyplezier!

Met de East Belgian Rally in Sankt-Vith stond afgelopen weekend de zevende en voorlaatste manche van het BFO Belgian Rally Championship op het programma. De klassementsproeven in de Oostkantons behoren tot de mooiste proeven van het land. Natuurlijk, uitdagend, veel blinde situaties... Een parcours voor grote jongens met lef, zeker wanneer je aan de start staat met een Porsche 996 GT3 die al het vermogen op de achterwielen zet.

"Dit is een van de snelste edities van de East Belgian Rally," vertelde Tim na de eerste passage, afgesloten met een prima derde tijd algemeen in Burg-Reuland. "Op bepaalde stroken moet je een groot hart hebben om de rechtervoet beneden te houden! In de eerste ronde heb ik twee foutjes gemaakt. De nieuwe 997 van Patrick Snijers kunnen we op dit droge parcours niet volgen. De 997 is veel lichter en heeft een 50-tal pk's meer."

De overwinning in de categorie voor GT's zat er deze keer niet in, maar met een tweede plaats in de categorie stelde Tim Van Parijs de Belgische titel in Klasse 4 veilig. Al hadden Tim en Kurt daar helemaal geen rekening mee gehouden... "We hadden er absoluut geen rekening mee gehouden, want het is pas ons derde resultaat dit seizoen en we dachten dat we vier uitslagen nodig hadden. Blijkbaar zijn vier deelnames voldoende, dus zijn we kampioen! Een speciale titel. Wanneer we mikten op de titel lukte het niet, maar nu we er geen hoofddoel van hadden gemaakt zijn we toch nog GT-kampioen," lachte Timothy, die de wedstrijd afsloot op de 8ste plaats algemeen.

Op de laatste klassementsproef ging het nog bijna fout... "Tja, Kurt verwittigde me voor de start nog dat onze banden koud waren. Ik lachte er even mee, maar op de eerste T-situatie liet ik me grandioos verrassen door het koude schoeisel! De reactie van Kurt was kurkdroog: "Beetje koud zeker..." Achteraf konden we er natuurlijk hartelijk om lachen," vertelt de altijd goedlachse piloot uit Oudenaarde. Het typeert ook de nieuwe kampioenen in Klasse 4, voor wie het plezier en de kameraadschap in de rallysport altijd op de eerste plaats komt.

Nieuwsarchief 2011 - 2015

Nieuwsarchief 2002 - 2010

laatste nieuws