www.shakedown.be - rallysport in belgië

Alltec Seys

TVB

Diger

ARD Service

HomeNieuwsHomeHomeHomeHomeHomeHome
www.shakedown.be - rallysport in belgië

Sébastien Loeb in de Rallye du Condroz met Citroën DS3 WRC
12.10.2013 - 11:40, persbericht

Hij mag dan wel negenvoudig wereldkampioen rally zijn en haast alle wereldrecords rally op zijn naam hebben staan, Sébastien Loeb blijft eerst en vooral een gepassioneerd rijder. Die passie voor de autosport komt hij delen met het Belgische publiek en wellicht talrijke liefhebbers uit andere landen: begin november verschijnt hij immers aan de start van de 40ste Rallye du Condroz aan het stuur van een Citroën DS3 WRC!

Hoewel hij met de Rally van de Elzas zijn laatste WRC-wedstrijd reed, heeft Sébastien Loeb geenszins de intentie om de rally voor bekeken te houden, ook al ligt zijn prioriteit vanaf 2014 bij het wereldkampioenschap voor toerismewagens (WTCC), uiteraard aan het stuur van een Citroën.

Hij ging dan ook graag in op de uitnodiging om deel te nemen aan de populairste rallywedstrijd van België aan het stuur van een Citroën DS3 WRC, een operatie die op touw werd gezet met verschillende partners, zoals Citroën Belux, Gordon Finest Beers, Michelin en de Motor Club de Huy. “De baas wil me nu al weer achter het stuur zetten van een rallywagen”, glimlacht Sébastien Loeb. “Natuurlijk heb ik al heel wat horen zeggen over de Condroz binnen het Citroën Racing-team. Zowel Yves Matton als 'Centurion' (alias Marc Germain, de osteopaat van het team) hadden het er geregeld over. Deze rally zal ongetwijfeld iets weghebben van Le Touquet, met heel wat veranderende gripomstandigheden, smalle wegen en vooral heel wat geglij! Ik heb nog nooit een rally gereden in België, en kijk ernaar uit om deze rally te ontdekken.”

Sébastien Loeb zal vergezeld worden van echtgenote Séverine, die naast hem plaatsneemt aan boord van een Citroën DS3 WRC: “Séverine was meteen enthousiast over dit project, want ze vindt het geweldig om een ŕ twee keer per jaar een rally mee te rijden aan mijn zijde. We weten dat er ons enkele mooie momenten te wachten staan. Voor ons is het vooral de bedoeling om er plezier aan te beleven, maar natuurlijk wil ik ook een mooi resultaat neerzetten…”

Naast Loeb ook Matton en Elena
Sébastien Loeb zal in elk geval kunnen rekenen op de waardevolle tips van zijn baas, Yves Matton. Als hij niet in Satory verblijft bij Citroën Racing of op locatie is voor het Wereldkampioenschap Rally, verblijft de teamdirecteur immers in Hoei. Sterker nog: Matton kruist zelf de degens met Loeb aan het stuur van een Citroën Xsara WRC, in het gezelschap van nog een andere negenvoudig wereldkampioen, Daniel Elena. “Er rust dus behoorlijk wat druk op mijn schouders”, zegt Sébastien al lachend. “Als ik voor Yves finish, ben ik misschien mijn plaats in het WTCC kwijt… Het voordeel dat ik met Séverine zal hebben, is dat wij een pak minder ballast moeten meesleuren dan hen (gelach).”

Met de aanwezigheid van Sébastien en Séverine Loeb in een Citroën DS3 WRC en van Yves Matton en Daniel Elena aan boord van een Citroën Xsara WRC pakt het Citroën Racing-team dan ook groots uit aan de oevers van de Maas om het Belgische publiek te trakteren op onversneden rallyplezier van topniveau. Afspraak in Hoei op 1, 2 en 3 november voor een uniek evenement!

Nieuwsarchief 2011 - 2015

Nieuwsarchief 2002 - 2010

laatste nieuws