www.shakedown.be - rallysport in belgi

Alltec Seys

TVB

Diger

ARD Service

HomeNieuwsHomeHomeHomeHomeHomeHome
www.shakedown.be - rallysport in belgi

TBR Rally stopgezet na dodelijk ongeval (update)
16.10.2013 - 20:06, jdh

Team Bassin Roeselaere heeft er alles aan gedaan om van de 33ste TBR Rally een feestelijke editie te maken. Helaas heeft het noodlot er anders over beslist met een dodelijk ongeval van Carl Lagae. Na dit ongeval is de rally meteen stopgezet.

Ruim 100 teams maakten zich zondag op voor een dagje glijplezier in de TBR Rally. Toen de hemelsluizen iets over negen open gingen, werd het parcours spekglad. Paul Lietaer nam in deze moeilijke weersomstandigheden de leiding in handen en bij de Historics domineerde Carl XRST Lagae de eerste wedstrijdlus. Maar dan sloeg het noodlot genadeloos toe

Lagae werd op het gladde parcours verrast en schoof in Beselare (kp 5) van de baan tegen een boom. De 36-jarige piloot uit Roeselare overleed daarbij ter plekke aan de opgelopen verwondingen. Bianca Boddaert, zijn copilote en sinds drie jaar zijn vrouw, werd in shock uit het voertuig bevrijd en met een hersenschudding en zware kneuzingen naar het Jan Yperman Ziekenhuis in Ieper gebracht. Inmiddels is ze aan de betere hand en sedert deze middag is Bianca terug thuis waar ze volledig zal herstellen.

We wensen de getroffen familie, de ruime vriendenkring van Carl Lagae en alle betrokken personen ons medeleven te betuigen en wensen hen veel sterkte in deze donkere periode die nu aanbreekt.

De TBR Rally werd onmiddellijk na het ongeval stopgezet en er werd ook geen klassement opgemaakt op het einde van deze tragische dag met alleen maar verliezers.

Voor de organisatoren van de TBR Rally werd het dit jaar een zeer beproevende editie, want een week voor de rally dreigde er nog een ruim tekort aan baanposten. (Vrijwilligerswerk dat nog steeds ons grootste respect eist. Ook in de apocalyptische regenbuien trotseerden ze moedig de koude en de wind voor onze geliefde sport.) En daags voor de rally werd Chris Soete nog aangereden door een oudere dame toen hij met zijn personenwagen aan het verkennen was. De vrouw respecteerde (verblind door de zon?) hierbij de voorrang van rechts regel niet. De vier inzittenden van beide wagens werden lichtgewond.

Nieuwsarchief 2011 - 2015

Nieuwsarchief 2002 - 2010

laatste nieuws