www.shakedown.be - rallysport in belgiŽ

Alltec Seys

TVB

Diger

ARD Service

HomeNieuwsHomeHomeHomeHomeHomeHome
www.shakedown.be - rallysport in belgiŽ

Nigel Casier met Renault Twingo R1 in Junior BRC
26.10.2013 - 17:41, jdh

De jonge Nigel Casier uit Izegem, zoon van voormalig Historic-piloot Miguel, veroverde dit jaar de titel in Klasse 9. Met zijn kleine CitroŽn Saxo staat hij bovendien tiende in de algemene stand van het Belgisch kampioenschap.

Nigel: "Dit jaar had ik als doel zoveel mogelijk ervaring op te doen. Maar daar kwam al snel verandering in, met een goede prestatie in de Haspengouw Rally (2de plaats) en een 1ste plaats in de TAC Tielt. Daarmee veroverende ik een 1ste plaats in Groep 9 en een top-10 plaats in het algemeen klassement van het BFO-BRC kampioenschap. De Rally de Wallonie bracht ons veel technische ellende mee, met een kapotte versnellingsbak en dit reeds al na KP 1. Toen hadden we enkel nog een 2de en een 4de versnelling over maar met de moed der wanhoop bereikten we toch de finish na drie dagen rally. We hadden een moeilijke start in de GEKO Ypres Rally door de hevige regen-buien op dag 1, waar ik geen ervaring mee had. Dag 2 bracht ons na een felle inhaal beweging een 2de plaats op na Julie Devalet met de DS3 R1. Spijtig genoeg geen 1ste plaats wat er zeker in zat. In de Omloop van Vlaanderen slaagde ik erin om een paar snellere tijden neer te zetten dan de Mevius met zijn Twingo R1. Spijtig genoeg besliste mijn aandrijfas er anders over in de laatste KP. Tenslotte, de East Belgian Rally. Na enkele snellere tijden tegen over de Ford Fiesta R1 van Cornuz en de Twingo van de Mevius, leerde ik de limiet kennen van mijn Citroen Saxo van 1999..."

Nigel scoorde ondanks zijn leeftijd echter geen punten voor het Junior-kampioenschap, waarvoor een R1 of R2 is vereist. Volgend jaar wil hij de Juniors in het BK vervoegen met een nieuw rallywapen. "Nu de titel binnen is, zijn we van start gegaan met de voorbereidingen voor seizoen 2014 met als doel het Junior Kampioenschap met de nieuwe Renault Twingo R1 met steun van Renault garage Devos-Capoen te Kortrijk. We maken alvast een nieuwe afspraak in februari voor de Haspengouw Rally!"

Nieuwsarchief 2011 - 2015

Nieuwsarchief 2002 - 2010

laatste nieuws