www.shakedown.be - rallysport in belgië

Alltec Seys

TVB

Diger

ARD Service

HomeNieuwsHomeHomeHomeHomeHomeHome
www.shakedown.be - rallysport in belgië

Complete voorbeschouwing 40ste Condroz Rally
28.10.2013 - 14:28, jdh - foto boutte

Het Belgisch kampioenschap wordt traditioneel afgesloten met de Condroz Rally in Hoei. De wedstrijd moet het zonder enkele vertrouwde namen stellen maar de organisatie kan wel uitpakken met een wereldtopper van formaat om deze jubileumeditie te vieren.

Net als vorig jaar moet de man die quasi het ganse kampioenschap domineerde verstek laten gaan. Door budgettaire problemen zien we Freddy Loix helaas niet aan de start in Hoei. Aan publiekstrekkers echter geen gebrek aan de boorden van de Maas want de organisatie wist niemand minder dan Sébastien Loeb te strikken. Samen met vrouwlief Séverine vertrekt de negenvoudige wereldkampioen als favoriet in een Citroën DS3 WRC, een Belgische première trouwens. Opmerkelijk is dat daarnaast nog drie WRC's van het merk met de dubbele chevron deelnemen. Xavier Bouche heeft zich ingeschreven met een Citroën C4 WRC terwijl zowel Citroën Racing-patron Yves Matton als Bertrand Grooten voor een Citroën Xsara kiezen. Een originele Peugeot 307 WRC is in handen van Lionel Hansen, de vroegere ingenieur van... Kris Princen, die een nieuwe poging onderneemt met de ex-NCRS Subaru Impreza WRC S9. Chris Van Woensel komt zijn Subaru Impreza WRC S5 verder afstellen terwijl David Bonjean nog eens zijn Skoda Fabia WRC van stal haalt. Thuisrijder Dominique Julien komt dan weer met een Mini JCW WRC aan de start.

Naast de WRC's verschijnen nog heel wat minder krachtige 4x4's aan de start die in de typische Condroz-omstandigheden kunnen schitteren. Zo debuteert Cédric Cherain met een Ford Fiesta R5 en bestuurt de Fransman Alain Deveza de Impreza 555 van BMA. In Super 2000 krijgt Vincent Verschueren (VW Polo) dit keer enkel de Peugeots 207 van Davy Vanneste en Hubert Deferm als tegenstrevers. Met oa. Collard, Martin, Pyck en Renkin in hun Mitsubishi's lijkt ook Klasse 3 wat onderbezet. Klasse 6 heeft daarentegen geen enkele last van bloedarmoede, integendeel. Dankzij de komst van de Franse Peugeot 208 Cup mogen we ons aan een schitterend strijd verwachten tussen de vele R2's. Oa. Abbring, Lefebvre en Martin nemen het op tegen het Belgische R2-veld dat meer en meer Peugeot-gekleurd wordt. Oa. Baugnet, De Cecco, Boon, Croes, de Mévius en Geusens zullen zorgen voor het nodige weerwerk in een 208. Daarnaast mogen ook oa. Van der Marel (Fiesta R2) en Canal-Robles (Fabia R2) niet uit het oog worden verloren. In de F2-categorie bemerken we verder de deelnames van oa. Quentin Gilbert en Caren Burton in een Citroën DS3 R3T.

Een snelle achtertrekker staat in de Condroz Rally meestal garant voor heel wat spektakel. Stéphane Lhonnay zal in zijn thuisrally kennismaken met de imposante Porsche 997 GT3 van LogiTechnic, onlangs nog winnaar in de East Belgian Rally met Patrick Snijers. Verder zullen ook de passages van oa. Verreydt (BMW M3), Vanwijnsberghe (BMW M3) en Vandewauwer (BMW 130i) meer dan het wachten waard zijn. Tot slot is er ook nog de ontknoping van het Historic-kampioenschap, waarin Porsche-rijders Kerkhove en Mylleville de hoofdrollen vertolken. Voor de algemene overwinning zullen ze vooral De Bornan (Escort MK 2) in het oog moeten houden.

 Deelnemerslijst (alfabetisch)

Parcours & Timing
Omdat het de 40ste editie is en om ook wat extra geld in kas te brengen begint de rally al op vrijdagnamiddag met een showproef in Ben-Ahin. Zaterdag staan twee ronden van acht proeven op het programma, met elke vier proeven regroup en service in Hoei. Zondag krijgen de deelnemers tien KP's te verwerken, goed voor een totaal van 266 km KP.

  Timing
  On-boardbeelden KP's

Shakedown
Vrijdag 1 november vindt van 8u tot 12u een shakedown plaats in Marchin. De toegang is gratis.

Inkom & programmaboekjes
Ticketprijzen:
- per proef 8 €
- algemeen ticket: 25 € (exclusief showproef op vrijdag)
- programmaboekje: 5 €

Rallycentrum
Klik hier hier om een overzicht van het rallycentrum in Hoei te zien.

Rallyradio
Maximum FM via 105.9 FM en 105.2 FM, livestreaming via www.condrozrally.be

Live resultaten
Via www.condrozrally.be of mobile.condrozrally.be voor de mobiele surfers

Nieuwsarchief 2011 - 2015

Nieuwsarchief 2002 - 2010

laatste nieuws