www.shakedown.be - rallysport in belgië

Alltec Seys

TVB

Diger

ARD Service

HomeNieuwsHomeHomeHomeHomeHomeHome
www.shakedown.be - rallysport in belgië

Condroz Preview: DG Sport met De Cecco, Geusens en Duez
29.10.2013 - 19:45, persbericht

Terwijl Cédric De Cecco moest opgeven in de East Belgian Rally zag DG Sport de titel van Belgisch Kampioen R2 aan zijn neus voorbijgaan op slechts twee specials van de aankomst ! Maar dat houdt het team uit Theux niet tegen om alles te geven voor de Rally van de Condroz. De laatste wedstrijd van het seizoen. De titel zal dus in Huy beslist worden !

Het team van De Cecco / Humblet staat nog steeds aan de leiding van het kampioenschap, met 6 punten voorsprong op hun rivaal Timo Van Der Marel. Als VDM de wedstrijd wint moet DG Sport op zijn minst een 5e plaats halen. Zonder al te veel in detail te treden moet Cédric minimaal 4 punten halen of toch voor VDM in het klassement eindigen om de titel binnen te halen.

Met die wetenschap in het achterhoofd heeft DG Sport niks aan het toeval overgelaten bij de voorbereidingen. De wagen werd tot in de kleinste details weer nagekeken om alle kansen te maken. Wat het duo De Cecco / Humblet betreft, zij kijken met vertrouwen en in alle sereniteit naar de wedstrijd uit.

Naast de fijne afregelingen onder de motorkap zal de Peugeot 208 R2 van Cédric ook met nieuwe kleuren aan de rally van de Condroz beginnen. DG Sport zal er immers in de kleuren van hun nieuwe partner aantreden : BRIGHTFOX. Dit Belgisch bedrijf is gespecialiseerd in powerboxen voor motoren. BRIGHTFOX brengt net een nieuwe intelligente box op de markt die het mogelijk maakt om de wagen te besturen vanaf de smartphone.

De Rally van de Condroz wordt een belangrijk evenement voor DG Sport, zo belangrijk dat er nog 2 andere Peugeot 208 R2's worden ingezet.

De eerste zal aan Polle Geusens worden toevertrouwd, die momenteel derde in het Belgisch kampioenschap junior rijdt en aan zijn co-piloot, de ervaren Frédéric Miclotte. Dit team is vastberaden om in schoonheid te eindigen en wil alles op alles zetten. Ze zullen aantreden in een 208 R2 die volledig geprepareerd is om te winnen. Polle zal er alles aan doen om VDM en Boon die hem voorgaan in het klassement te kloppen.

De andere 208 zal niet meedoen aan de wedstrijd maar speelt de rol van wagen nummer 0 ! In de handen van Marc Duez zal deze leeuw alle hoeken van de Hesbaye te zien krijgen. Renaud Rutten, de bekende komiek, heeft zich kandidaat gesteld om Marc te vergezellen in dit avontuur. Het wordt dus lachen geblazen voor deze twee vrienden die ons zullen voorzien van heel wat grappige on-board filmpjes !

Nieuwsarchief 2011 - 2015

Nieuwsarchief 2002 - 2010

laatste nieuws