www.shakedown.be - rallysport in belgië

Alltec Seys

TVB

Diger

ARD Service

HomeNieuwsHomeHomeHomeHomeHomeHome
www.shakedown.be - rallysport in belgië

Condroz Preview Junior BRC: Timo tegen overmacht Peugeots
29.10.2013 - 20:30, persbericht bfo-brc

Het Junior Belgian Rally Championship maakt zich op voor een boeiende finale tijdens de 40ste editie van de Condroz Rally. Vier piloten maken nog een realistische kans op de titel, al lijkt het vooral een duel te worden tussen Matthias Boon en Timo Van der Marel.

Timo Van der Marel, de winnaar van de JBRC-manches in Ieper en Roeselare, verdedigt in de wedstrijd die in 1977 gewonnen werd door zijn vader Jan, zijn kansen met zijn vertrouwde Ford Fiesta R2. Een Ford die op leeuwenjacht gaat, want zijn rechtstreekse concurrenten hebben allemaal gekozen voor een 208 R2. Van der Marel kijkt tegen een achterstand van 3 punten aan. Winnen of tweede worden voor Boon is voldoende om de titel te veroveren.

Matthias Boon heeft de beste uitgangspositie om de titel te veroveren, zeker omdat de 208 R2 in de voorbije wedstrijden bewezen heeft de referentie te zijn in Klasse 6. Dat is ook de reden waarom Polle Geusens beslist heeft zijn Citroën C2-R2 Max aan de kant te laten en zijn titelkansen te verdedigen met een Peugeot 208 R2 van DG Sport. De jonge piloot uit Lommel wordt, net zoals in Sankt-Vith, opnieuw bijgestaan door Frédéric Miclotte, die de valstrikken van de Condroz zeker weet liggen. Geusens, die met twee overwinningen sterk aan het seizoen begon, zal wel een paar snelste tijden in R2 nodig hebben, want met 73 punten moet hij een kloof van 19 punten dichten op Boon.

In theorie zijn er nog 47 punten te verdienen, maar met 19 208 R2's aan de start, waaronder kleppers als Xavier Baugnet, Cédric De Cecco, Kevin Abbring en Stéphane Lefebvre, zal het voor de Juniors niet eenvoudig zijn om bonuspunten te scoren in R2.

In theorie zijn er nog 47 punten te verdienen, zodat Ghislain de Mevius ook nog een kans maakt op de eindzege. Hopelijk steekt de pechduivel geen stokken in de wielen, want Ghislain heeft zijn deel van de pech al gehad. Broer Guillaume jaagt met zijn R1 op snelste tijden in zijn categorie om Thibault Radoux van de vijfde plaats te verdringen en, wie weet, zelfs Ghislain nog te bedreigen.

Een aantal snelle jongeren willen zich graag mengen in de strijd voor de snelste tijden, te beginnen met Adrian Fernémont, die eindelijk eens van pech gespaard wil blijven, en Quentin Collignon, die al meermaals zijn snelheid bewees, onder andere bij zijn debuut in Ieper. Joachim Wagemans, Pieter-Jan Michiel Cracco en Guillaume De Ridder hebben recent nog ervaring opgedaan in het Wereldkampioenschap, net als Kevin Van Deijne, die vorig weekend nog actief was in de Rally van Catalonië. Tom Van Rompuy, Mickaël Bourgeois en Jamie Brown willen de progressie die ze dit jaar maakten bekronen met een goede score in Hoei. Een tip voor de rallyfans: blijf wat langer staan op de proeven, want de jongeren halen het maximum uit hun R2's. Spektakel verzekerd!

Nieuwsarchief 2011 - 2015

Nieuwsarchief 2002 - 2010

laatste nieuws