www.shakedown.be - rallysport in belgië

Alltec Seys

TVB

Diger

ARD Service

HomeNieuwsHomeHomeHomeHomeHomeHome
www.shakedown.be - rallysport in belgië

Condroz Preview: Laatste test zonder druk voor Vanden Abeele
30.10.2013 - 19:47, persbericht

Met de Rallye du Condroz staat de laatste rally van het seizoen voor Tuur Vanden Abeele op het programma. De Condroz is de klassieke afsluiter van het Belgische Kampioenschap. Vanden Abeele wil vooral de finish halen met zijn Mitsubishi Lancer Evo VII Groep A.

Tot nog toe kende Tuur Vanden Abeele veel pech met zijn jongste aankoop. “We kenden veel remproblemen, maar na de East Belgian Rally hebben we niet stilgezeten. Alles werd vervangen, en we hebben ook gewerkt aan het gewicht. We zijn nu helemaal klaar voor deze serieuze test.”

De Condroz kenmerkt zich door het vettige parcours. De blaadjes vallen, de boeren strooien modder op de weg en een regenbui is nooit veraf. “Ik hoef geen extreme condities. Ik reed nog maar een zeventigtal wedstrijdkilometers dus ik ken de wagen nog niet goed genoeg om het volle pond te geven. Anderzijds ligt de amusementswaarde minstens even hoog als het glad is”, aldus Vanden Abeele.

De Kortrijkzaan kijkt alvast uit naar wat hij een van zijn favoriete rally’s noemt. Voor de gelegenheid krijgt Vanden Abeele Justine Demeestere aan zijn zijde. “Het was even wennen voor haar, want ze hanteert een ander notasysteem bij haar vaste rijder Chris Van Woensel. Maar de klik was er alvast.”

Tuur wil de wedstrijd slim aanpakken. “Het is een lange rally en misschien wel de grootste afvallingswedstrijd van het Belgische kampioenschap. We gaan aan een goed tempo beginnen en langzaam opbouwen. Dit is onze laatste test met zicht op volgend jaar. Dan moet het gebeuren. Nu rij ik nog zonder druk.”

Absolute vedette aan de start is de Franse negenvoudige wereldkampioen Sebastien Loeb. “Het is enorm mooi en uniek om samen met hem op een deelnemerslijst te staan”, aldus Tuur. “Ik heb wel al eens smalend gezegd tegen vrienden dat ik komend weekend moet koersen tegen de allergrootste kampioen ooit”, lacht hij. Vanden Abeele kreeg het nummer 63 toegewezen. “Dat is vrij ver. Anderzijds, de proeven zijn kort, dus ik denk niet dat ik een voorligger ga inhalen. Het wordt vooral stressen op de verbinding, waar we tussen de massa publiek zullen terechtkomen.”

De Condroz start vrijdagmiddag met een showproef in Ben-Ahin. Zaterdag en zondag staan er nog 26 klassementsproeven op het programma, goed voor ongeveer 250 kilometer tegen de klok.

Nieuwsarchief 2011 - 2015

Nieuwsarchief 2002 - 2010

laatste nieuws